Ja pse duhet të punësoni gazetarë në kompaninë tuaj!

Kur udhëheqësit e organizatave duan të përmirësojnë markën e tyre dhe të përfitojnë nga uria e klientëve të tyre të ardhshëm për informacion, ata shpesh u drejtohen marketuesve të përmbajtjes për të krijuar përmbajtje të angazhuar që zhvillojnë drejtime dhe i avancon ato përmes rrugëve të rëndësishme. Megjithatë, ata rrallë shikojnë përtej përmbajtjes. Në fund të fundit, është përmbajtja që zhvillon titullin, jo krijuesi. Çdokush mund të shkruajë, apo jo?

Ka një ndryshim midis kopjimit dhe kopjimit me thellësi, qartësisë dhe kontekst. Ju doni këtë të fundit, jo të parën.

Më mirë të gjesh një ish-gazetar. Ja pse:

Ne jemi kurioz.

Ne gjithmonë duam të dimë se si funksionon diçka. Ne gjithmonë pyesim pse. Ne gjithmonë e pyesim botën tonë. Ne ndihemi të mërzitur kur nuk po ndjekim atë që quhet skup në botën e gazetarisë. Kjo duket qartë për lexuesit të cilët varen nga gazetarët kuriozë, por është gjithashtu efektive për organizatat që duan një avantazh në edukimin e klientëve për arsyen pse oferta e tyre ka kuptim. "Po më thoni se ky produkt, proces apo markë i adreson nevojat e klientëve? Vërtetoje. Me trego me shume."

Ne dimë shumë. Nëse nëpërmjet edukimit formal, përvojës së jetës, viteve në punë ose një kombinimi të të trejave, gazetarët dinë pak nga të gjitha. Ju mund të argumentoni se gazetarët fitojnë paga duke mësuar.

Por ne nuk i dimë të gjitha.

Gazetarët e mirë zbulojnë më shpejt se sa të tjerët se sa më shumë dinë aq më tepër nuk dinë. Ne e pranojmë lirisht dhe vazhdimisht. Larg duke na larguar, duke pranuar atë që nuk e dimë është sikur hedhja e gazit në zjarr. Hulumtimi i mirë nxit përmbajtjen e mirë të marketingut. Reporterët janë të duhurit për punën, sepse suksesi ynë varet nga gjetja e informacionit që na duhet për të treguar tregime të harmonizuara.

Ne jemi përkthyes të mirë.

Gazetarët janë ekspertë në përkthimin e zhargonit në terma të laikëve. Kjo është pjesërisht një aftësi e lindur dhe pjesërisht për shkak se detyrimi ynë ndaj lexuesve e kërkon këtë. Kërkimi i burimeve për të vënë në frena dhe për të shpjeguar diçka si kemi lindur dje është natyra e dytë. Ekspertët të kujdesshëm për të marrë shumë thellë në barërat e këqija të markave ose produkteve të tyre mund të marrin ngushëllim në punën me gazetarët për të zhvilluar përmbajtje. Tregoni atë që dini. Na tregoni pse ka rëndësi. Ne do të punojmë së bashku me pjesët e këqija. Kompleksiteti nuk na alarmon.

Ne jemi të obsesionuar me fakte.

Gazetarët e investigativ marrin seriozisht faktet. Ju nuk e dini dëshpërimin e vërtetë derisa ta keni vënë emrin tuaj në diçka që rezulton të jetë e gabuar. Kjo është arsyeja pse ne punojmë kaq shumë për të marrë historinë e duhur. Për shembull, gazetarët dhe inxhinierët metalurgjikë nuk kanë shumë të përbashkët, por ata ndajnë një përkushtim ndaj saktësisë. Disa gradë Fahrenheit ndajnë metalurgjinë nga loja me zjarrin; një sasi e saktë e dollarit në një artikull të buxhetit të qytetit ndan raportimin e interesit publik nga thashethemet e qytetit.

Ne jemi skeptikë.

Ne nuk ju besojmë. Nuk është asgjë personale. Në fakt, është një gjë e mirë. Gazetarët janë të trajnuar për të mos marrë askënd në fjalën e tyre për të mirqënë. Nëse ka një mënyrë për të verifikuar informacionin e pavarur, ne e bëjmë atë. Ky skepticizëm në shërbim të publikut mund të kanalizohet në organizatat dhe markat që shërbejnë në një numër mënyrash. Për një gjë, skepticizmi siguron që informacioni që ne transmetojmë vjen nga burime me reputacion. Për një tjetër, gazetarët skeptikë janë të përgatitur mirë për të luajtur avokatin e djallit, duke u përpjekur të hedhin vrima në deklaratat e burimeve për të parë se çfarë mban deri në shqyrtim. Reporterët u kthyen në marketues, por ju do të jeni i befasuar me thellësi që mund të dalin kur një gazetar fillon kërkon. Ka gjithmonë më shumë në histori.

Nuk është për ne.

Askush nuk i mbush gazetarët me lavdërim apo pasuri. Ne marrim sa më shumë thirrje telefonike të zemëruara nga lexuesit e dinë të gjithë, ndërsa marrim linja telefonike. Ne nuk e bëjmë atë për të marrë famë dhe shumë pak prej nesh bëjnë para të vërteta. Dikush do të duhej të ishte i çmendur ose i çmendur për të mbajtur raportimin, prishja e mundësive për të jetuar jetë të mirë. Ky përkushtim kurrë nuk na lë edhe pas largimit nga redaksia. Nëse ne po e raportojmë lajmin për lexuesit, përmbajtjen e marketingut për klientët ose dërgimin e një teksti tek Mami, mund të vini bast se do të jetë i shkruar mirë, i hulumtuar mirë, i qartë, konciz dhe i sinqertë. Kjo është vetëm se si jemi. Ka një kod që kemi mësuar se nuk harrojmë kurrë pa marrë parasysh se çfarë shkruajmë apo për kë.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square