Goodbye SEO: PR në postin e mbretit


Ju kujtohen kohët kur ju po kërkonit diçka dhe shikonit një faqe interneti të mbushur me fjalë të pakuptimta?Ato ditë të vjetra të SEO tani mund të shoqërohen me një buzëqeshje ironike. Faqet e internetit nuk kanë qene asnjëherë kaq të mbushura me viruse dhe përse luftojnë të dalin të parat në kërkim. Kjo është arsyeja pse Google ka lënë pas këtë mënyrë për të dalë me mënyra të reja për njerëzit që të marrin atë që duan kur kërkojnë. Inxhinierët e Google e dinë se njerëzit nuk duan të kërkojnë diçka dhe të marrin një faqe të internetit paksa të ndërlidhur. Ata duan materiale të pasura, autentike që i nxisin dhe i zgjerojnë botët e tyre. Si rezultat, Google ka bërë ngadalë PR-in e fokusit dhe kërkimit online, dhe ju takon juve që të përfitoni nga kjo.

Mënyrat e vjetra

Të shkuara janë ditët e mbretërve SEO "Search Engine Optimization". Megjithëse shumë prej tyre kanë pasur sukses në vitet e fundit, përditësimi më i fundit i Google, Panda 4.0, i ka dëmtuar në heshtje. Është kaq intensive saqë shumë online webs po qajnë për vdekjen e SEO dhe PR si një industri. Por profesionistët e PR-it e dinë se ndryshimi me kohërat është pjesë e punës. Mënyrat e vjetra thjesht nuk do ta ndërpresin më. Kur nuk funksiononte më për faqet e internetit për të dalë fjalët kyçe, bizneset që u adaptuan mbijetuan. A u mbështetën shumë fushatat tuaja në SEO? Shpresojmë që edhe ju u përqendruat në shkrimet e ngurta, sepse ata që dinë ta bëjnë punën siç duhet, së shpejti do të jenë mbretërit e vërtetë.

SEO e re

Mund të jetë paksa frustruese nga një perspektivë e PR, por Google po krijon shkrimtarë të fuqishëm për ti bërë heronjtë e vërtetë të botës së re online. Më shumë se kurrë, fokusi është në atë që është interesante-qesharake, e çuditshme, e tmerrshme apo lartësuese - sesa një mori fjalësh arbitrare që nuk kanë të bëjnë aspak me markën ose biznesin tuaj.

Çfarë e bën historinë tuaj unike dhe të rehatshme? Nëse po shkruani një deklaratë për shtyp në linjën tuaj të re të kapeleve, pyesni veten pse njerëzit duhet të kujdesen. Nuk mund të largohesh më nga fjalët e kyçe, duke shpresuar se njerëzit do të mashtrohen duke vënë re historinë tënde. Ju duhet të shkruani një njoftim të madh për shtyp në lidhje me kapelet tuaja kështu që ajo përhapet rreth web-it vetë. Për shembull, ju mund të përqendroheni në atë se sa i fortë është materiali dhe si e bën jetën më të lehtë të klientëve tuaj në dimër. Mos harroni të gjeni se çfarë është me të vërtetë interesante në lidhje me copën tuaj dhe pyesni veten nëse është me të vërtetë lajm, ose vetëm deklaratë për të rënë në sy. Nëse nuk e bëni, do të zbuloni së shpejti, kur njoftimi juaj për shtyp të përhapet. Kjo është se si Panda 4.0 përfundimisht do të bëjë PR në internet më mirë. PR profesional duhet të dalë me ide të forta dhe jo të bjerë përsëri në idetë e vjetra. Sipas kësaj, si ju duken ndryshimet e reja të Google?


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png