Po zhvilloni një Startup? Ja si mund ta promovoni nëpërmjet PR

Ju keni idenë tuaj të biznesit dhe keni investuar një sasi të konsiderueshme kohore, përpjekje dhe para në sipërmarrjen e re. Tani gjithçka që mbetet për të bërë është të çojë në treg. Për çdo lloj nisjeje, sidomos ata që gjejnë këmbët e tyre brenda industrisë së teknologjisë, duke pasur një gamë të taktikave të mira PR është thelbësore për rritjen e biznesit. Shumë e shohin PR si një luks, vetëm për t'u gëzuar nga kompanitë në shkallë të gjerë. Por në realitet, PR është një mjet marketingu thelbësor dhe shumë i vlefshëm që mund të rrisë dukshmërinë dhe të ndihmojë një biznes që të dalë jashtë nga konkurrentët e tyre. Këtu janë tre arsye pse PR është e rëndësishme për fillimin tuaj.

1. I jep zë markës tuaj

Kur filloni fillimisht, shumë pak konsumatorë do të dinë për kompaninë tuaj. Që të rritesh në një biznes të suksesshëm kjo duhet të ndryshojë dhe zëri juaj të dëgjohet në shtyp mund të jetë një mënyrë seriozisht efektive për ta bërë këtë. PR ofron shumë mënyra të ndryshme për të komunikuar se kush është kompania juaj. Në formën e saj më të thjeshtë inkurajon të tjerët që të bëjnë reklamën tuaj për ju. Si fillim, ju do të përballeni me sfida rreth komunikimit të një oferte të re brenda tregjeve të zëna, veçanërisht nëse jeni duke u përpjekur të prishni vargjet ekzistuese të produktit ose mënyrat e të bërit biznes. Prandaj një zë aktiv është thelbësor, dhe një fushatë e mirë e punuar me PR siguron një mjet për të dëgjuar më shumë për idenë tuaj.

2. Ngritja e vetëdijes

Ideja juaj është unike dhe mund të ndodh vetëm një herë dhe sapo të keni prezantuar veten dhe keni zhvilluar zërin e markës suaj, qëllimi juaj duhet të jetë të justifikoni dhe theksoni pozicionin tuaj të tregut. Duke i bërë konsumatorët të vetëdijshëm për atë që e bën biznesin tuaj të ndryshëm dhe duke i mbajtur ata duke folur për të është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë. PR siguron një mjet për të hyrë dhe për t'u angazhuar në debate të industrisë dhe për të zhvilluar biseda rreth asaj që ju po bëni, se si po ndikoni në treg dhe se si fillimi juaj është duke përfituar nga konsumatorët. PR lejon organizatave të demonstrojnë vazhdimisht aftësi brenda medias kryesore vertikale dhe të vërehen. Sa më shumë njerëz që flasin për fillimin tuaj, aq më të vetëdijshëm ata do të bëhen.

3. Rritja e besueshmërisë

Tregjet janë të mbushura me ide. Pasi të keni filluar të krijoni vetëdijen rreth kompanisë suaj, është e rëndësishme të përdorni PR për të ndërtuar reputacionin tuaj. Besueshmëria mund të përmirësohet duke u angazhuar në debate të industrisë ose duke pasur një opinion të diskutueshëm mbi sfidat e industrisë. Përmbajtja e disponueshme do t'ju orientojë si një ekspert brenda fushës dhe do të krijojë ekspozim për ta bërë biznesin tuaj më tërheqës për klientët potencialë. Është e vështirë për të prezantuar veten si një lojtar i ri, veçanërisht brenda një tregu me biznese të tjera të vendosura gjatë. Ne jemi të vetëdijshëm për sfidat këtu. PR mund të jetë një mjet marketingu shumë i vlefshëm dhe i rëndësishëm në sigurimin e një anijeje për të shpejtuar dhe në mënyrë efektive të rrisë profilin e një kompanie brenda një sektori të industrisë dhe përfundimisht i bëjnë ato të dalin nga turma.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png