Taktika e PR që po "çmend" konsumatorët e IKEA

April 26, 2018

IKEA test shtatzënie?

 

Fushata jonë e parë PR e javës është ajo e kompanisë IKEA. E dimë që për konsumatorin shqiptar IKEA nuk është edhe aq familjare, por ajo është një kompani shumë e njohur në industrinë e mobilimit sa i përket tregut global. Është një taktikë e çuditshme e PR, madje ndër më të çuditshmet për sa kemi parë deri tani, Kjo metodë e IKEA-s  ka marrë mbulim nga televizionet më të njohura si Sky News, Evening Standard dhe The Guardian. IKEA ka qenë gjithmonë një kompani e përpara-menduar kur është fjala për marketing dhe PR, por kjo fushatë me të vërtetë qëndron mbi pjesën tjetër. IKEA  po synon fokus grup të veçantë si p.sh nënat me një reklamë që u lejon nënave shtatzëna të bëjnë një test shtatzënie në një copë letre. Reklamimi është vendosur në katalogun e tyre dhe thotë, 'bëje proven e shtatzanisë në këtë reklamë dhe mund të ndryshojë jetën tuaj' - dhe kjo është me të vërtetë e ndryshe. Konsumatorët që mendojnë se janë shtatzënë mund të testojnë. Reklamimi do të zbulojë një çmim të ri për shtratin nëse është pozitive, duke u dhënë nënave shtatzëna një zbritje prej £ 500 për një krevat bebeje të ri. Shikoni këtë reklamë këtu:

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png

© 2018 by ipralbania. All right reserved

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon