2018: Viti i influencuesve apo taktikës influencuese të marketingut?


Influenca e Marketingut është bërë shumë e popullarizuar si një formë e marketingut të mediave sociale, por a mund të zgjasë ky popullaritet?

Nëse nuk e keni provuar marketingun influencues, mund të ndiheni sikur jeni në pakicë. Shumë marka janë zhytur në të dhe kanë parë një ndikim pozitiv në të ardhurat. Dhe ende ekzistojnë rreziqe të konsiderueshme që shoqërojnë marketingun influencues që duhet të trembin çdo markë apo agjenci që dëshiron të angazhohet në të.

Çfarë është marketingu influencues? Ndikimi i marketingut është kur marka partnere me "ndikuesit" e mediave sociale - njerëz me një pasim të madh në një ose më shumë platforma të mëdha të mediave sociale - për të promovuar produktet ose shërbimet e tyre. Këto ndikues mund të jenë të famshëm (si aktorët ose atletët profesionistë), ose thjesht mund të jenë figura të njohura brenda platformës së tyre të mediave sociale të zgjedhur (të tilla si yjet e YouTube ose modelet e Instagram). Parimi që qëndron pas marketingut ndikues nuk është i ri. Brandet kanë përdorur mbështetës të famshëm për shumë dekada, sepse ato janë një mënyrë efektive për të transformuar simpatinë publike për atletët, aktorët dhe njerëzit e tjerë të shquar në përshtypje të paharrueshme (dhe për këtë arsye shitjet) të produkteve apo shërbimeve të një marke. Kur një agjenci punësonte një njeri të tillë, ata i shfrytëzuan në mënyrë efektive të gjitha dollarët e shpenzuar për të promovuar atë të famshëm në filma, në shtyp dhe në fushën e lojës për të avancuar shkakun e klientit. Në mënyrë të ngjashme, marketingu influencues mund të ndikojë edhe në punën e mëparshme të një influencuesi të mediave sociale (në aspektin e krijimit organik të tij në YouTube, Twitter, Instagram etj.) Rasti në fjalë: javët e kaluara përplas mbi Logan Paul, një njeri i famshëm YouTube me 15 milionë ndjekës, të cilët zgjodhën të publikonin një video të tij duke zbuluar trupin e një viktime vetëvrasëse. Megjithëse video u hoq me shpejtësi (dhe kur u kontrollua më vonë, asnjë markë e madhe nuk po shfaqte reklama në videot e tjera të Logan Paul), shpërthimi ekstrem i krijuar nga ky incident ilustroi rreziqet potenciale ndaj markave që lindin kur ato qëndrojnë shumë afër ekranit të lartë, profilit të medias sociale, të cilëve dëshira e tyre për klikime dhe dollarë prodhon më shumë se normat e mirësjelljes së zakonshme. Përkundër rreziqeve, ka shumë arsye të mëdha për t'u tërhequr nga influencuesit dhe marketingu i influencuesit.

Dëmi i markës nëse një influencues bën një skandal. Në hapësirën e zëdhënësit të famshëm, të papritura kanë ndodhur shumë herë - nga ngjarjet martesore të lojtarit Tiger Woods për komentet raciste të Paula Deen, kuzhiniere e famshme - duke i detyruar markat të largohen shpejt nga ata.

Ata ushqehen me markën tuaj. Ju mund të ndihmoni të fryni qëndrimin dhe legjitimitetin e një influencuesi duke u bërë sponsori i tyre, që do të thotë që i paguani ato për t'i bërë ato më të mëdha.

Siguria dhe kontrolli i markës. Ndërkohë që markat si fushatat e tyre të influencuara, mungesa e autenticitetit shpesh shfaqet. Megjithatë, ky është edhe rreziku më i lartë dhe shpërblimi më i lartë për të lejuar influencuesin të interpretojë udhëzimet e dhëna nga marka.

A është marketingu i influencueshem?

Marketingu i ndikimit - si çdo marketing i bazuar në mirënjohje - është një rrezik. Në shumë raste, ai do të paguajë; por kur shfrytëzimi i fushatës së një njeriu në një qenie njerëzore të paqëndrueshme, gjithnjë duhet të jetë i përgatitur për të bërë kontrollin e dëmit. Nuk ka dyshim se kërkuesit e sotëm, që ndikojnë nga emocionet dhe shakatë, shpesh shtyjnë gjërat shumë larg. Marrja ime në dinamikën e shpërblimit të riskut në marketingun influencues është se viti 2018 do të jetë viti i marketingut influencues, si dhe viti i implosionit ndikues. Shpërblimet janë aq të larta në peisazhin e mediave aktuale që markat mund të ndiejnë se thjesht nuk kanë zgjidhje tjetër përveçse të zhyten. Do të ketë disa implosione të profilit të lartë dhe markat do të bëhen pak më të kujdesshme në lidhje me marrëdhëniet e tyre të ndikimit. Më e mira që tregtarët mund të bëjnë tani është të njihen me mjedisin rregullator, të mësojnë mësime nga ndikuesit e fiaskëve - si në internet ashtu edhe jashtë - dhe të lexojnë udhëzimet që Google dhe arbitrat e tjerë privatë të hapësirës së marketingut influencues kanë lëshuar për ata që janë të angazhuar në këto kanale potencialisht fitimprurëse, por unike, dhe të rrezikshme.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square