Politika që po ndjek Presidenti Trump në marrëdhëniet me mediat dhe çfarë mund të mësojë kompania ju

3 ide të mençura për t'ju orientuar në trajtimin e mediave

Ka pasur shumë biseda kohët e fundit për Presidentin Trump dhe betejat e tij shumë publike me median e lajmeve. Taktikat e tij kanë qenë më së shumti surprizuese dhe stili i medias duket më shumë si një përqasje gjithëpërfshirëse ndaj mbulimit të lajmeve. Megjithatë, ai ka bërë disa gjëra të drejta. Me ndihmën e taktikave të marrëdhënieve me publikun, kompania juaj mund të mësojë nga metodat e Trump për të zhvilluar politikën tuaj të medias.

1. Vendosni se çfarë lloj marrëdhënieje doni të keni me gazetarët. Megjithëse Trump ka zhvilluar një lidhje kontestuese me shumë anëtarë të mediave, është e vetë e tij. Kjo nuk është hera e parë që një president i SHBA ka qenë në luftë me shtypin dhe secili ka gjetur metodën e tij për t'u marrë me gazetarët. Trump, megjithatë, ka shtrirë qëndrimin e tij anti-krijim ndaj gazetarëve, duke i trajtuar gazetarët me përbuzje, gjë që ndikon në mënyrën se si e mbulojnë atë. Është jetësore që ju të përcaktoni se si do të punoni me mediat për të treguar historinë tuaj dhe për të fituar një shikueshmëri më të madhe. Ju mund të punoni me gazetarët për të ndërtuar marrëdhënie reciproke të dobishme dhe për të fituar mbulim pozitiv. Kjo kërkon një strategji të zgjuar mediale, përmbajtjen e duhur dhe ndihmën e një firme të mirë PR. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të largoni mediat duke mos kthyer thirrjet, duke u shmangur ose duke i bërë ata me lajme të papërmbajtura dhe pitches. Mos harroni se si ju percepton mediat (dhe në fund të fundit çdo perspektivë dhe klient) varet nga ju.

2. Shmangni vëmendjen nga tregimet negative.

Gjatë fushatës së tij dhe tani që ai është në detyrë, Trump vazhdimisht e devijon interesin në një histori me një temë tjetër, që tërheq vëmendjen. Për shembull, kur media ishte duke pritur për konferencën e tij të parë për shtyp për të diskutuar mbi subjektin e prekshëm të konflikteve të interesit të tij të biznesit, Trump kishte në fokus takimin me reperin Kanye West, i cili tërhoqi shumë vëmendje. Historia e konfliktit të interesit nuk është zhdukur plotësisht, por nuk është më në qendër të vëmendjes. Ndërsa kompania juaj mund të mos jetë në gjendje të thërrasë një superstar për të dalë nga telashet, ka mënyra për të ndryshuar fokusin e informacionit negativ dhe për të drejtuar bisedën. Lëshimi i informacionit pozitiv dhe hartimi i një historie të favorshme mund të ndihmojë në përcjelljen e vëmendjes dhe shtyrjen e informacionit negativ.

3. Përdorni mediat jo tradicionale të medias dhe mediat sociale për të arritur audiencat e synuara.

Duke e ditur se përbërësit e tij kryesorë kishin pak besim në burimet tradicionale të medias, Trump dhe fushata e tij punuan për të gjetur mënyra alternative për t'u lidhur. Kjo përfshinte platforma të mediave sociale si Twitter dhe Sinclair Broadcasting Group, i cili zotëron stacione të njohura në shtetet e fluturimit Midwestern. Organizata mori qasje të pashembullt për Trump në këmbim të mbulimit të favorshëm. Është një marrëveshje që shumë e perceptojnë si joetike, por ishte shumë efektive për Trump. Natyrisht, kompania juaj, duke përjashtuar median tradicionale, do të ishte si ti gjuante vetes në këmbë; është jetësore të shkosh aty ku audienca e synuar ka më shumë gjasa të të shohë. Për shembull, mund të gjesh më shumë sukses me botimet e industrisë ose duke treguar evolucionin e produktit tënd përmes videove të YouTube ose në foto në Instagram. Një agjenci e mençur e PR mund të ndihmojë kompaninë tuaj të marrë llojin e duhur të vëmendjes dhe në vendet e duhura.

Për më shumë shikoni librin që mund t'iu ndihmojë në marrëdhëniet me median.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square