Investimi në mediat sociale: Sa duhet të shpenzoni?


Në vitet e hershme të mediave sociale, një pjesë e joshjes së saj nga një perspektivë e marketingut ishte se ishte kosto-efektive - dhe për shumë, të lirë. Sot, meqë mediat sociale infiltrojnë më shumë nga komunikimet tona të përditshme dhe platformat sociale të reklamave bëhen më të sofistikuara dhe bëjmë rezultate më të mira, është e nevojshme të vendosim ca para në strategjinë tuaj të medias sociale. Sa shpenzon kompania juaj varet nga shumë faktorë. Për të kuptuar se sa duhet investuar, këtu janë disa konsiderata.

Stafi

Pothuajse çdo kompani (nëse jo të gjithë) duhet të ketë burime të dedikuara personel për mediat sociale. Sa varet nga industria, madhësia e biznesit dhe, natyrisht, buxheti. Ndoshta mund të caktosh paga vetëm për 50 për qind të rolit të një koordinatori të marketingut për mediat sociale. Ndoshta ju keni burime për të përkushtuar një ekip profesionistësh dixhitalë, siç janë shkrimtarët e përmbajtjes dhe videografët. Kudo që të qëndroni, sigurohuni që të keni personel të përkushtuar për të menaxhuar mediat sociale. Për të përcaktuar se çfarë personeli ju nevojitet, filloni me një plan për të përshkruar qëllimet tuaja të përdorimit të mediave sociale dhe të konsideroni se ku përshtaten personeli. A keni nevojë për personel të medias sociale me një sfond të shërbimit të klientit? Ekspertizë B2B? Të gjitha këto konsiderata mund të ndryshojnë sa njerëz ju punësoni dhe në çfarë niveli ju paguani ato.

Partnerët

Nëse nuk keni kapacitetin për të punësuar dhe doni të siguroni që të keni partnerë të njohur të mediave sociale në kabinën tuaj, drejtohuni te partnerët e agjencisë. Përfitimi i punës me një partner të agjencisë është të keni akses tek njerëzit që jetojnë dhe marrin frymë nga mediat sociale, të cilët mund t'ju drejtojnë për të përdorur platformën e duhur, për të thënë gjënë e duhur dhe për të synuar audiencën e duhur. Nëse kjo është një fushatë e mediave sociale ose një strategji e integruar marketingu dhe komunikimi, gjetja e partnerit të duhur të agjencisë mund të rrisë përpjekjet tuaja.

Reklamimi

Është duke u bërë gjithnjë e më e vështirë për të gjeneruar tërheqje organike në mediat sociale, veçanërisht në Facebook. Si rezultat, shumë kompani po bëjnë reklama në mediat sociale. Bëni vend në buxhetin tuaj reklamues për reklamat në media sociale. Ato mbeten kryesisht të lira, ndërsa ofrojnë aftësi të avancuara të synimeve të dhënësit, të tilla si rivendosja.

Burimet dhe mjetet

Mendoni se cilat mjete ju duhen për të marrë mediat sociale në formë tip-top. Ju mund të gjeni se dëshironi të blini pajisje si kamera dhe tripod për krijimin e përmbajtjes dhe mund të dëshironi të investoni në mjete online si HubSpot për të rritur përpjekjet tuaja dixhitale.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive