A përfshihet blockchain në marrëdhëniet me publikun?


Blockchain ka marrë shumë vëmendje në muajt e fundit, sidomos pas rritjes shpërthyese të bitcoin dhe të kriptocurive të tjera në dhjetor. Shumë njerëz e lidhin blockchain-in vetëm me aplikacione financiare. Të tjerë shohin potencial për teknologjinë e tij në pothuajse të gjitha aspektet e jetës. Është e dobishme të keni një kuptim themelor të asaj në mënyrë që të mendoni me kujdes se si mund të ndihmojë kompania juaj, duke përfshirë përpjekjet tuaja të marrëdhënieve me publikun.

Çfarë është Blockchain? Blockchain është një lloj libri kryesor. Mendoni si një libër rekord virtual ku njerëz të shumtë vërtetojnë transaksione. Sapo një bllok transaksionesh të verifikohet, ky bllok mbyllet. Është ngjeshur dhe shtuar në bllokun e ardhshëm, i cili më pas regjistron transaksione të reja. Ky është vendi ku vjen emri i bllokut. Është gjithashtu arsyeja pse njerëzit e përshkruajnë blockchain-in si të pandryshueshëm, sepse çdo bllok është pjesë e së ardhmes, e kështu me radhë. Kjo shton sigurinë e procesverbalit; një herë në bllok, askush nuk mund ta ndryshojë atë, pasi tashmë është pjesë e zinxhirit.

A është Blockchain vetëm për transaksionet financiare? Jo, edhe pse kjo është ajo ku ka fituar shumë tërheqje. Një pjesë e arsyes për popullaritetin e bllokut është se - për shkak se shumë njerëz që verifikojnë informacionin - është një libër i decentralizuar. Për njerëzit që ëndërrojnë për monedhën jashtë kontrollit të qeverive individuale që mund të shpenzojnë pa konvertimin ndërkombëtar, kjo është një zgjidhje. Sidoqoftë, mund të aplikoni aspektin e decentralizimit të bllokadës në zona të tjera ku individët dëshirojnë kontroll më të madh nga fundi në fund dhe menaxhim më pak nga një autoritet i madh qendror.

Si mund të zbatohet kjo për PR?Ka disa mënyra në të cilat teknologjia blockchain mund të transformojë peizazhin PR. Me theksin e shtuar në rezultatet sasiore, ju mund të aplikoni blockchain për të ndjekur citimet në internet për të siguruar që njerëzit e vërtetë janë pas klikimeve dhe aksioneve në vende të ndryshme. Konsumatorët do të kenë fuqinë të ndajnë ose të refuzojnë informacionin për veten e tyre; dhe industritë, duke përfshirë PR, mund të integrojnë përfitime për konsumatorët ose kompanitë e tjera që marrin pjesë në ndarjen ose dhënien e reagimeve të vlefshme. Duke vepruar kështu, kompanitë mund të mësojnë më shumë për nevojat dhe dëshirat e audiencës së tyre dhe si përputhen sjellja aktuale e tyre në internet dhe prioritetet e tyre të caktuara. Duke pasur kontroll mbi mesazhin tuaj, kush e sheh dhe ku shfaqet pa përdorimin e një ndërmjetësi mund të prishë vartësinë nga modelet e reklamave. Këto janë vetëm disa, të përdorura me lehtësi të bllokuara të bazuara në PR.

Ka ende vend për kujdes

Çdo gjë ka potencialin për mbivendosje në botën mediatike 24/7. Njerëzit që kanë investuar dhjetëra dhe madje qindra mijëra dollarë në kriptocurencë në fund të 2017 mund të kenë realizuar fitime të jashtëzakonshme, ose mund të kenë pësuar humbje të jashtëzakonshme, varësisht nga kur iu bashkuan kripto-manisë. Tani për tani, në koncept dhe praktikë ekzistojnë manifestime të ndryshme të teknologjisë blockchain në fushën e marketingut, arsimit, menaxhimit të zinxhirit të furnizimit dhe arteve. Megjithatë, teknologjia është ende e re për biznesin, dhe publiku i gjerë nuk ka miratuar përdorimin e saj të përhapur. Shumë nga rastet më të favorshme të përdorimit rrotullohen rreth supozimit se bllokada do të jetë e kudogjendur. Dhe një ditë, mund të jetë. Sigurisht që nuk është e dëmshme të shikoni përpara dhe të konsideroni se si kjo teknologji mund të jetë pjesë e një modeli biznesi PR. Përdorni burimet që keni tani, jini kreativ, proaktiv, punoni shumë, lidhni dhe kurrë mos i vendosni të gjitha vezët në një shportë!

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png