5 gjëra që mund të mësoni nga organizimet Oscar në lidhje me PR


Merrni disa të njëjtën emocion dhe vëmendje për kompaninë tuaj Çmimet e Akademisë përfaqësojnë natën më të madhe të Hollivudit. Është një festë e një viti filmash që frymëzojnë, argëtojnë, edukojnë dhe shpjegojnë botën rreth nesh. Çfarë mund të mos kuptoni është se Oskarët ofrojnë gjithashtu mësimet e marrëdhënieve publike që kompania juaj mund të përdor.

1. Mos harroni që koha bën ndryshimin.

Megjithëse krijojnë dhe lëshojnë filma gjatë gjithë vitit, studiot ruajnë filmat e tyre më të çmendur për tetorin deri në dhjetor, në mënyrë që të jenë të freskëta në mendjet e akademisë së votimit. Ata gjithashtu kërkojnë njohjen e medias për filmin para kohe, të tilla si një nominim nga Kritikët e Filmit të Nju Jorkut. Për fushatat e kompanisë suaj, është jetësore të zgjidhni datat me mençuri. Mos planifikoni ngjarje dhe programe rreth festave (përveç rasteve kur nisma juaj është me pushime), ngjarje e madhe e dikujt tjetër ose përkujtime të tjera të veçanta që tërheqin vëmendjen. Ju gjithashtu duhet të faktorit në kohë të mjaftueshme për të gjeneruar lëvizje. Një firmë PR mund t'ju ndihmojë të përcaktoni datat më të mira dhe të kuptoni personat tuaj të blerësit në mënyrë që të arrini audiencën tuaj të synuar me përmbajtjen e duhur dhe të gjeneroni interes.

Planifikoni me kujdes burimet tuaja.

Kur një nga studiot e mëdha drejton një fushatë të Oskarit, mund të kushtojë më shumë se 25 milionë dollarë për filmin. Ka reklama, shfaqje, turne mediash, festivale dhe më shumë. E gjithë kjo ende nuk garanton që filmi në fakt do të çmimin statujës së lakmuar të arit. Në fushatat tuaja, sigurohuni që kthimi në investim ia vlen. Një agjenci e madhe e PR është gjithmonë një vlerë e mirë për paratë, sepse mund të sigurojë kohën dhe përpjekjet e nevojshme për të bërë të gjithë punën, për të bërë lidhjet e duhura dhe për të marrë më shumë mundësi për kompaninë tuaj sesa mund të bëni vetëm.

Tregoni historinë tuaj si një film.

Studiot e filmave tashmë kanë një histori të madhe pas tyre kur ata bëjnë fushatë për një Oskar. Një film emocionues, aktorë interesantë kryesorë dhe një prodhim i madh janë të gjitha pjesët e tregimit më të madh që studiot përdorin për të krijuar vetëdije dhe apel. Ju gjithashtu mund të përdorni çdo armë në arsenalin tuaj për të treguar historinë e kompanisë suaj. Njerëzit do të jenë më të interesuar se si keni arritur në këtë pikë, çka ju shtyn të vazhdoni dhe mënyrat se si veprimet tuaja do të ndikojnë në jetën e tyre; prandaj tregojuni atyre. Bëni mirë përdorimin e të gjitha fakteve që rrethojnë një nismë për të tërhequr vëmendjen dhe për të frymëzuar veprimet. Përgatitni një fjalim efikas.

Halle Berry dhe Lupita Nyong'o dhanë fjalime të emocionale, të cilat e nxitën turmën në lot. Roberto Benigni i bëri të gjithë të qeshin me bollëkun dhe energjinë e tij. Pastaj ka Jack Palance, i cili ka kryer pushups me një armë gjatë fjalimit të tij në një demonstrim të ftohtësisë dhe mashkulloritetit. Pa marrë parasysh se kush flet në emër të kompanisë suaj, sigurohuni që ai të jetë i paharrueshëm. Dhënia e fjalimeve ju ndihmon të krijoni udhëheqjen e mendimit në industrinë tuaj dhe rrit shikueshmërinë tuaj dhe njohjen e emrit. Firma jote PR do t'ju ndihmojë të gjeni mundësitë e duhura dhe të jepni fjalime të dukshme.

Mos harroni se fitorja nuk është gjithmonë gjithçka.

Çfarë kanë të përbashkët të gjithë "Shoferët e Taksive", "Avatar", "King Kong", "Shining" dhe "Është një jetë e mrekullueshme"? Askush nuk e mori në çmimin Oskar për foton më të mirë. Megjithatë, ne i konsiderojmë të gjithë fituesit klasike dhe fantastike në të drejtën e tyre me yjet e njohur si Robert DeNiro, Jack Nicholson dhe Zoe Saldana duke dhënë shfaqje të jashtëzakonshme që qëndrojnë në testin e kohës. Ndërsa është e mirë për të marrë në fakt një çmim në shtëpi, mos zbrisni të gjithë punën që ekipi juaj ka bërë në një fushatë vetëm për shkak se nuk keni përfunduar në krye. Përgëzoni ekipin tuaj, përfitoni nga çdo fitim që keni bërë dhe bëhuni gati për projektin e ardhshëm. Me ndihmën e firmës suaj PR, ju mund të merrni mjetet e duhura për të matur të gjitha sukseset tuaja dhe ripaketoni informacionin që mund të përdorni përsëri dhe përsëri. Përdorni fushata strategjike, kreative për të rritur markën tuaj dhe për të përmirësuar përfitimin tuaj. Për më shumë informacion, na kontaktoni tani ose shkarkoni falas librin tonë e-book Maximizing Your Public Relations Investment.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us