Marrëdhëniet mes specialistëve të medias dhe PR.


Marrëdhëniet me publikun, PR, praktikuesit dhe anëtarët e mediave kanë rolet që janë në shumë mënyra plotësuese. Të dyja anët e këtyre marrëdhënieve kanë qëllime të përbashkëta për të krijuar një histori, ose për të zhvilluar një tregim, që i mban të informuar lexuesit, dëgjuesit dhe shikuesit. Dobësitë janë që të dyja palët kanë shumë mundësi për tension midis tyre dhe marrëdhëniet e tyre mes tyre mund të kenë shumë ulje dhe ngritje. Çfarë Praktikantët e Marrëdhënieve me Publikun dëshirojnë apo duan të shohin tregimet më të hijshme të mediave për klientët e tyre. Ata mësojnë se çfarë duan prodhuesit, gazetarët, kolumnistët dhe blogerët popullorë në lidhje me lajmet dhe temat, dhe mënyrat e saktë se këta njerëz kanë nevojë për lajme që u drejtohen atyre. Si praktikues, duhet të vazhdoni të thërrisni lajme dhe tema të reja që produkti, kompania ose ekspertiza e klientit mund të lidhet disi në mënyrë që të zgjerojë biznesin dhe reputacionin e klientit nëpërmjet mbulimit mediatik. Për shembull, pronari i një stendë lokale mund të jetë një mysafir në mediat lokale duke folur për mbrojtjen e qenve nga nxehtësia e verës ose një pronar biznesi në qytetin e vogël mund të sjellë një perspektivë personale në një ngjarje të lajmeve kombëtare duke diskutuar ndikimin e ndryshimit të ligjeve të kujdesit shëndetësor mbi bizneset .

Çfarë dëshiron Media.

Mediat kanë nevojë për një rrjedhë konstante të përmbajtjes bindëse për të mbushur kohën e transmetimit dhe hapësirën e printimit. Gazetarët, redaktorët dhe prodhuesit kërkojnë përditë ekspertë dhe të ftuar. Disa shërbime të tilla si ndihma e një reporteri në organizim dhe PR-i në linjën e lajmeve shërbejnë si ndeshje ndërmjet mediave dhe profesionistëve të PR, duke i dhënë nevojat e profesionistëve të mediave lidhur me tregimet, afatet dhe të intervistuarit, të kërkuar nga praktikuesit e PR që mund të përcaktojnë nëse klientët e tyre përshtaten. Mediat dëshirojnë çelje emocionuese dhe mysafirë të besueshëm dhe të artikuluar që ofrojnë diçka origjinale, angazhuese dhe relevante për t'i përshtatur nevojat e tyre editoriale çdo ditë.

Konfliktet

Profesionistët e medias nganjëherë nuk i pëlqejnë praktikuesve të PR-ve të cilët fusin ide të mërzitshme, jo të gazetave ose jashtë temave. Profesionistët e PR ndonjëherë nuk i pëlqejnë profesionistëve të mediave që marrin një histori në drejtime të padëshiruara ose nuk i përgjigjen fare kateve të tyre. Përveç kësaj, kur klienti merr probleme, mediat mund të luajnë të egra. Si një person PR, puna juaj është që të mbretërojë në rrëfimin drejtimin e medias sa më mirë që mundeni për të ruajtur markën dhe reputacionin e klientit tuaj, sugjeron Robert Wynne në artikullin e tij të vitit 2013 "Forbes" të titulluar "Çfarë bën një agjenci për marrëdhënie me publikun?" Një fushë tjetër e konfliktit është që, si një profesionist i PR, ju dëshironi që publiciteti i klientit tuaj, mediat sociale dhe reklamat të përafrohen për të përfaqësuar një mesazh të fortë markë. Mediat, duke shikuar për të mirën më të madhe, do të kuptojnë mospërputhjet. Ata mund të zbulojnë sekrete, fakte të shtrembëruara, prerje të qosheve ose informacion skandaloz që do të hedhin një re mbi klientin tuaj.

Pikat e Përbashkëta.

Marrëdhëniet ndërmjet PR dhe profesionistëve të medias janë ndërtuar mbi respektin e ndërsjellë dhe qëllimet e përbashkëta. Të dy grupet duan të arrijnë publikun me tregime të mira dhe informacione që njerëzit mund t'i përdorin për të përmirësuar jetën e tyre, sugjeron Rosanna Fiske, Drejtoreshë e Përgjithshme e Shoqërisë së Marrëdhënieve Publike të Amerikës, në një artikull të vitit 2011 për Poynter.org. PR dhe profesionistët e medias ndajnë qëllimin e edukimit, zbavitjes dhe zgjerimit të audiencës së tyre. Nëpërmjet komunikimit të ndershëm dhe të vazhdueshëm, marrëdhënia mund të jetë reciprokisht e dobishme.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png