Fushatat e Marrëdhënieve me Publikun


Madje edhe një biznes i vogël duhet të komunikojë në mënyrë efektive misionin e tij me objektivin e saj demografik. Korporatat e mëdha shpenzojnë miliona në fushatat e marrëdhënieve me publikun që janë projektuar për të ndërtuar markën, duke koordinuar fushatën me ngjarjet aktuale ose me qëllime specifike. Udhëheqësit e biznesit të vogël mund të mësojnë shumë nga fushatat kryesore të industrisë. Shikoni shembujt përmes një lente të cilët përbëjnë tregun, çfarë është mesazhi dhe cila platformë mediatike është ndërtuar fushata. BlueCross BlueShield e Nju Jorkut Perëndimor BlueCross BlueShield i shërben një industrie për të parë saktësisht se si tregu i tij i synuar është prekur negativisht nga varësia e ilaçeve. Duke njohur numrin e tepruar të njerëzve që po vdesin çdo vit nga ilaçet kundër dhimbjeve,

BlueCross Blue Shield i Western New York krijoi një fushatë për marrëdhënie me publikun në koordinim me Eric Mower + Associates. Fushata u quajt "Painkillers Kill", dhe kjo u bë më shumë se një fushatë e avokatisë për ndërgjegjësimin. Ai krijoi partneritete jo vetëm me bashkësinë mjekësore, por edhe me grupet e prindërve, organizatat bamirëse si dhe korporatat e tjera që po kërkonin të gjejnë një zgjidhje.

Google kundër Ebola

Ndërsa vendet perëndimore panë një numër gjithnjë e më të madh të rasteve të Ebola, sëmundja u bë lajmi botëror, pasi incidentet perëndimore u bënë më të spikatur dhe solli një fokus global në epideminë që më parë ishte parë kryesisht vetëm në komunitetet e pazhvilluara afrikane. Google krijoi një faqe interneti për të mbledhur donacione për të luftuar sëmundjen. Përveç krijimit të një platforme për donacione, Google u zotua të dhurojë dy dollarë për çdo dollar të dhuruar, duke siguruar që një numër i madh i burimeve financiare mund të ngriteshin për të luftuar Ebola dhe për të ndihmuar në sigurimin e kujdesit të duhur mjekësor në disa nga rajonet më të varfra të botë. Koha ishte e përkryer për Google për të maksimizuar këtë markë pozitive, sepse qeveritë ndërkombëtare po dështonin.

Coca Cola

Ndani një koks Coca-Cola është një nga markat më të njohura në botë, por vazhdon të kërkojë mënyra për t'i bashkuar njerëzit në një mënyrë gjithëpërfshirëse, pranuese. Kampanja "Shpërndaje një koks", përshtatur shishe dhe kanaçe të Coke me 250 nga emrat më të zakonshëm të mijëvjeçarit dhe termave të tilla si "mik" ose "familje". Konsumatorët mund të shkojnë në dyqan dhe të gjejnë një koks për vete dhe një për një mik. Kjo fushatë e zgjuar nxiti jo vetëm përfshirjen, por gjithashtu krijoi një dëshirë për njerëzit që të mos e përjashtonin veten, duke u siguruar që të merrnin një shishe me emrin e tyre. Kjo shkoi viral me mesazhet e mediave sociale duke shfaqur krenari njerëz që po pinë Cola t personalizuar me miqtë apo familjen.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive