Si e menaxhoi PR krizën e imazhit të kompanisë Pepsi!


Industria e PR është e impresionuar me trajtimin e Pepsi-Colas, një nga krizat më të çuditshme të viteve të fundit: një seri e mashtrimeve të dukshme që pretendojnë zbulimin e shiringave dhe sendeve të tjera të huaja në kanaçet e Diet Pepsi.

Kompania Pepsi papritur u përball me krizën tek konsumatori kur një shiringë u gjet në një copë diete pepsi në Uashington sipas burimeve, e cila shkaktoi zemërim masiv dhe 50 raporte të mëtejshme të shiringave që u gjetën në kanaçe - të cilat rezultuan të ishin trillime.

Zgjidhja - Pespi ishte aq i sigurt saqë këto akuza ishin gënjeshtra se ata zhvillonin një fushatë video prej 4 pjesësh që tregonte proceset e tyre të papërshkrueshme. Videoja kryesore që i bëri ata të fitojnë luftën dhe siguroi që të gjithë mbetën akoma tifozë të Pepsit, ishte një grua që dukej që po vendoste një shiringë në kanaçe ndërsa mendonte se shitësja e dyqanit nuk po shikonte. Shitjet e Pepsi ranë 2% gjatë muajit të shiritit të shiringave, megjithatë ai u kthye mbrapa muajin tjetër për shkak të fushatës mbrojtëse agresive të Pepsi. Fuqia e një fushate video, eh!

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png