Obamacare! Cila ishte kriza që ekipi i PR mbuloi!?


Nuk ka stres me të madh në një kompani më shumë sesa të përballojë një krizë në botën tonë gjithnjë e më sociale. Megjithëse një skenar i frikshëm, komunikimet e krizave të kryera mirë mund të bëjnë mrekulli dhe me të vërtetë mund të ju sjellin mendim pozitiv në faqen tuaj. Le të hedhim një vështrim në disa shembuj të mirë të krizës:

Obamacare!

Le të hedhim një këndvështrim nga jashtë - me ish-presidentin Barak Obama! Obama u përpoq të krijonte versionin e Amerikës të NHS me Aktin Affordable Healthcare (AHA), ose "Obamacare" siç ishte quajtur.

Çështja: Kur u hap zyrtarisht webfaqja, kishte shumë probleme, nuk do të punonte për shumë njerëz dhe do të dobësonte besimin e njerëzve në këtë akt të ri. Mosfunksionimi i një sistemi të krijuar nga vetë presidenti i SHBA, konkludonte në mesazhin e nje mos menaxhimi të mirë dhe nje ekip i dobët.

Zgjidhja: Ekipi i Marrëdhënieve me Publikun për Obamën e bëri atë të bënte një intervistë me aktorin komik Zac Galifianakis në të cilin ai pranoi hapur për problemet e dhëmbëve, dhe që i bëri ata të ndritshëm dhe siguroi njerëzit se AHA do të punonte për të gjithë. Ajo arriti një demografi të re të njerëzve dhe webfaqja mori një rritje prej 40% të trafikut falë një shtrirje të madhe të PR. Pra në vend që të menaxhohej nga problemet që në të vërtetë ekzistonin me faqen ai e bëri rast komik dhe i shtoi popullaritetin me një përqindje tej mase të lartë.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png