Google: "Rregullatori australian po kontribuon në lulezimin e gazetarisë"


Google dërgoi më shumë se 2bn vizita në faqet e internetit të lajmeve të Australisë vitin e kaluar dhe është optimist për aftësinë e gazetarisë cilësore për të mbijetuar përçarjen digjitale. Në një parashtresë ndaj hetimit të Komisionit të Konkurrencës dhe Komisionit të Konsumatorit australian mbi ndikimin në mediat nga platformat dixhitale, Google thotë se interneti ka bërë lajmet më të larmishme, të specializuara dhe të arritshme dhe media tradicionale po përshtatet. Teknologjia ka ndryshuar mënyrën se si ne konsumojmë lajme por nuk "nuk do të thotë vdekjen e gazetarisë", tha drejtori menaxhues i Google Australi, Jason Pellegrino. "Në fakt, oreksi ynë për gazetari cilësore është në rritje. "Sipas Enhanced Media Metrics Australia, 90% e australianëve lexojnë lajmet e lajmeve australiane dhe lexuesit janë rritur".

Google tha se nuk ua ka shitur të dhënat e përdoruesve palëve të treta dhe ka zbuluar të dhënat lokale për herë të parë, duke thënë se australianët vizituan llogaritë e tyre të Google më shumë se 22 milion herë në vitin 2017 për të kontrolluar se si përdoreshin të dhënat e tyre. Kryetari i ACCC, Rod Sims, ka paralajmëruar se sanksionet penale do të zbatoheshin në qoftë se gjigandët e teknologjisë, duke përfshirë agreguesit e përmbajtjeve si Apple News dhe platformat e mediave sociale si Facebook, nuk arritën të ndihmonin hetimin. Por Google ka miratuar një ton pajtues, duke thënë se "vlerëson si sfidat dhe mundësitë që interneti ka krijuar dhe vazhdon të krijojë".

Google paraqet një pamje optimale se si mediat tradicionale po përshtaten me rënien e reklamave dhe shitjeve të shtypura duke cituar rritjen e abonimit në botuesit e mëdhenj. "Abonentët digjitalë në News Corp Australia kanë qenë 388,600 dollarë më 31 dhjetor 2017, krahasuar me 309,200 të vitit të mëparshëm - një rritje prej më shumë se 25% gjatë një viti", thotë dorëzimi. "Si në dhjetor 2017, abonentë të paguar dixhitale për Sydney Morning Herald, Mosha dhe Rishikimi Australian Financiar kishin arritur më shumë se 283,000, një rritje prej më shumë se 50,000 në pesë muaj". ACCC do të ketë pushtet të pirjes Google dhe Facebook në kërcënim ndaj mediave të lajmeve Lexo më shumë Por, në një parashtrim të veçantë, rrjeti televiziv australian, Seven, thotë se Google gëzon "fuqi të konsiderueshme të tregut" dhe nuk është i kufizuar nga konkurrentët apo rregulloret, gjë që ndikon negativisht në mediat tradicionale dhe në fund të fundit të konsumatorëve. Shtatë thonë se motorët e kërkimit digjital dhe platformat e tjera kanë pasur një ndikim të rëndësishëm jo vetëm në lajm, por në prodhimin e përmbajtjes lokale dhe në modelin operativ të televizionit të lirë. "Google është motor kërkimi dixhital kryesor i përdorur në Australi dhe globalisht dhe reklamat llogariten për 84.2% të të ardhurave totale prej 32.3 miliardë dollarë në tremujorin e katërt të 2017," tha shteti Network në dorëzimin e tij ACCC. "Facebook është platforma udhëheqëse e mediave sociale në nivel global dhe, në vitin 2017, reklamat përbënin 98% të të ardhurave prej 40.7 miliardë dollarësh amerikanë". Shtatë media perëndimore thanë se trendi i rënies së të ardhurave nga reklamat televizive dhe rritja e kostove të prodhimit ishin shkaqe shqetësuese në lidhje me qëndrueshmërinë e ardhshme të emisioneve televizive lokale.

#albania #influencaPR #marredheniemePublikun #marredhenietpublike #PRalbania #influencemarketing #PRshqiperi #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png