Starbucks dyfishon të kërkuarit falje pas Incidentit të Filipsisë

April 23, 2018

 

Starbucks ka pasur një javë të ashpër pas një incidenti në një nga dyqanet e tij në Filadelfia duke kaluar në qender të vëmendjes. Duket se po përpiqet të mësojë nga gabimet e veta: Zinxhiri i kafeneve njoftoi se do të mbyllë më shumë se 8,000 dyqane në të gjithë Shtetet e Bashkuara për një ditë për trajnimin e antibiantit për punonjësit e saj. Pas incidentit të 12 prillit në të cilin një punonjës i Starbucks bëri thirrje policisë për shkak se dy burra të zinj ishin ulur në dyqan pa bërë blerje, KE Kevin Johnson lëshoi ​​një deklaratë dhe video të mëvonshme në faqen e lajmeve të Starbucks duke iu kërkuar burrave dhe duke premtuar se kompania "do të mësojë nga kjo dhe do të bëjë përmirësime ne shërbimin ndaj klientit. "

 

 

Por në këtë klimë, ku me sa duket ka një krizë të ndryshme të biznesit çdo javë, të kërkuarit falje nuk është më e mjaftueshme. Kështu, në një tjetër deklaratë për shtyp, kompania tha se të gjitha dyqanet e saj në pronësi të kompanisë do të mbyllen në pasditen e së martës, më 29 maj, kështu që "punonjësit mund të kalojnë një program trajnimi të dizajnuar për të adresuar anshmërinë e nënkuptuar, diskriminimit dhe të sigurojë që të gjithë në një dyqan Starbucks të ndihen të sigurt dhe të mirëpritur ". Njoftimi për shtyp gjithashtu sqaroi kurrikulën për trajnimin "do të zhvillohet me udhëzime nga disa ekspertë kombëtarë dhe lokalë që ballafaqohen me paragjykimet racore", duke përfshirë Iniciativën e Drejtësisë së Barabartë, Fondin për Mbrojtjen Ligjore dhe Edukimin e NAACP dhe Ligën Anti-Shpifje. Për të siguruar që trajnimi është i dobishëm, "Starbucks do t'i përfshijë këto organizata në monitorimin dhe rishikimin e efektivitetit të masave që ndërmarrim."  Kur merreni me një krizë, është e rëndësishme jo vetëm ta pranoni atë dhe të kërkoni falje, por edhe të demonstroni se organizata juaj po ndërmerr veprime për të ndrequr situatën dhe për të siguruar që ajo të mos ndodhë përsëri. Nëse programi arsimor do të jetë i suksesshëm mbetet të shihet, veçanërisht pasi që paragjykimet e nënkuptuara janë të vështira për t'u kapërcyer.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png

© 2018 by ipralbania. All right reserved

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon