Si e menaxhoi PR krizën e imazhit të kompanisë Pepsi!

April 23, 2018

 

Industria e PR është e impresionuar me trajtimin e Pepsi-Colas, një nga krizat më të çuditshme të viteve të fundit: një seri e mashtrimeve të dukshme që pretendojnë zbulimin e shiringave dhe sendeve të tjera të huaja në kanaçet e Diet Pepsi.

Kompania Pepsi papritur u përball me krizën tek konsumatori kur një shiringë u gjet në një copë diete pepsi në Uashington sipas burimeve, e cila shkaktoi zemërim masiv dhe 50 raporte të mëtejshme të shiringave që u gjetën në kanaçe -  të cilat rezultuan të ishin trillime.

 

Zgjidhja - Pespi ishte aq i sigurt saqë këto akuza ishin gënjeshtra se ata zhvillonin një fushatë video prej 4 pjesësh që tregonte proceset e tyre të papërshkrueshme. Videoja kryesore që i bëri ata të fitojnë luftën dhe siguroi që të gjithë mbetën akoma tifozë të Pepsit, ishte një grua që dukej që po vendoste një shiringë në kanaçe ndërsa mendonte se shitësja e dyqanit nuk po shikonte. Shitjet e Pepsi ranë 2% gjatë muajit të shiritit të shiringave, megjithatë ai u kthye mbrapa muajin tjetër për shkak të fushatës mbrojtëse agresive të Pepsi. Fuqia e një fushate video, eh!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png

© 2018 by ipralbania. All right reserved

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon