58% e mikro-influencerëve thonë se Instagram është kanali më i kërkuar nga markat


Ndërkohë që blog postet dikur ishin një fushë kryesore për përpjekjet e marketingut për të influencuar, markat gjithnjë e më shumë targetojnë platforma specifike - dhe Instagram është shfaqur si zgjedhja primare, sipas "Vështrimeve të mëdha nga mikro-influencuesit", një sondazh i 400 mikro-influencuesve të kryer nga Atlanta bazuar në Agjencinë Kudo. Rreth 80% e mikro-influencuesve të anketuar raportuan një rritje në fushatat specifike të platformës dhe shumica e të anketuarve, 58%, cituan Instagramin si kanali më i kërkuar nga markat. Asnjë i intervistuar nuk e përmendi Snapchat-in si platformë për të cilën kërkohet të fokusohen në mënyrë ekskluzive. "Snapchat duket se ka pasur kulmin e saj", thotë Danica Kombol, drejtori i Agjencisë "Everywhere", i cili do të flasë për marketing të influencuar në Shake-Upin e ardhshëm social, 7-9 maj në Atlanta. "Disa vjet më parë, shumë nga klientët tanë po kërkuan Snapchatters për të arritur atë mijëvjeçar të pakapshëm dhe konsumatorin Gen Z, por Instagram dhe tregimet e saj japin më shumë për markat sesa thjesht demografinë e re ". Një nga tendencat më të mëdha në marketingun influencues është largimi nga personazhet e profilit të lartë dhe mikro-influencuesit - njerëz që nuk mund të jenë tipikë amvisë, por opinionet e të cilëve mbizotërojnë mbi një audiencë të synuar. Sondazhi, i cili hulumtoi mikro-influencues me një minimum prej 25,000 ndjekësish, shikon në taktikat më efektive për t'i takuar këta avokatë, çfarë përmbajtjesh po i rezonon më shumë dhe sa janë kompensuar në mënyrë tipike.

Ndoshta nuk duhet befasuar që Instagram, platforma më vizuale shoqërore, po sheh veprimin më influencues. Në fakt, pothuajse gjysma e 400 influencuesve të anketuar thanë se fotot që shfaqin veten ose familjet e tyre gjenerojnë më shumë angazhime. Pas të gjitha, çfarë është më autentike se një foto personale? Sidoqoftë, çështja e asaj se sa kontroll i një influencuesi lejohet të ketë mbi përmbajtjen e tyre mbetet një çështje kontestuese. Vetëm 13% e influencuesve thanë se markat me të cilat punojnë, u japin atyre mjaft hapësirë ​​të lirë për të krijuar përmbajtje plotësisht autentike.

"Është zhgënjyese që edhe sot, vetëm 13% e markave u japin influencuesve lirinë kreative që ata kanë nevojë për të krijuar përmbajtje organike", thotë Kombol. "Markat e zgjuara që vendosin marketingun influencues e bëjnë këtë sepse kërkojnë përmbajtje të pasur dhe autentike. Duhet të ketë një dhënie dhe marrje të mirë mes mesazhit të markës dhe aftësisë natyrore të tregimit të influencuesve". Një gjetje tjetër e habitshme është se si markat përdorin përmbajtjen. Më pak se një e katërta e të anketuarve thonë se organizatat që ata punojnë me repurpose përmbajtjen ata janë paguar për të krijuar, duke përfaqësuar diçka nga një mundësi e humbur për markave. Dhe çfarë mikro-influencers janë duke u paguar gjithashtu vazhdon të rritet. Më shumë se 65% e ndikuesve raportuan një rritje të normave nga viti 2016 deri në vitin 2017. Rreth 20% e të anketuarve raportuan se akuzoheshin $ 400- $ 500 për një fushatë tipike që përfshin një postim blog dhe aksione shoqërore.

Midis peeves më të madh të kafshëve të mikro-influencers zbuluar nga anketa janë pitches që janë të qartë të parëndësishme për fushat e tyre të ekspertizës, dhe shumë të papërcaktuar, email batanije-pitch. Pra, Kombol sugjeron të bëjë të gjitha përpjekjet në terren personal, duke e rreshtuar mesazhin "nëse kjo është duke komentuar fëmijën e tyre të bukur apo sa e shijshme receta e fundit që paraqisnin, dukej", thotë ajo. "Pa marrë parasysh sa joshëse, shmangni dëshirën për të dërguar një email të BCC në një tufë influencuesish".


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts