3 Mënyra se si Psikologjia e Imazheve ndikon në arritjen e përmbajtjes suaj


Megjithëse smartphones kanë pajisje me kamër e vetëm, hendeku i njohurisë midis fotografëve profesionistë dhe amatorëve mbetet gjithnjë i madh. Shumica mendojnë se duke u bërë një fotograf profesional kërkon një sasi të mjaftueshme të njohurive teknike, duke përfshirë një kuptim të cilësimeve manuale - shpejtësinë e shkrehësit, hapjen dhe ISO-një trup të pajisur me kamera DSLR me lentet e shtrenjta dhe zotërimin e softuerit redaktues si Photoshop. Ndërsa këto mjete definitivisht sigurojnë një kohë më të lehtë për të kapur kujtimet me rezolucion të lartë, zhvillimi i një kuptimi të psikologjisë prapa asaj se cilat lloje të imazheve ngjallin reagime emocionale mund të jenë po aq të rëndësishme për ata që shpresojnë të përmirësojnë shtrirjen e përmbajtjes së tyre.

Bashkëngjitja e një imazhi në përmbajtjen tuaj është thelbësore në drejtim të rritjes së angazhimit, pasi audienca juaj u përgjigjet pamjeve më shumë se çdo stimulim tjetër ndijor. Një studim zbuloi se kur njerëzit dëgjojnë informacion, ata do të mbajnë mend vetëm 10% të këtyre informacioneve tre ditë më vonë. Nëse një imazh përkatës është çiftëzohet me të njëjtin informacion, njerëzit mbajnë 65% të informacionit tre ditë më vonë. Jo çdo komunikator ka kohë për të studiuar praktikat më të mira teknike prapa krijimit të një imazhi efektiv, natyrisht, por të kuptuarit se pse imazhet e caktuara i angazhojnë sytë më shumë se të tjerat nuk kërkon studim të avancuar. Duke xhiruar ngjarje të lajmeve dhe koncerte për pjesën më të mirë të një dekade, këtu janë disa karakteristika të përbashkëta midis imazheve të mia të paraqitura që kanë mbledhur më shumë dashuri, aksione dhe angazhim. Të shtëna me veprim të menjëhershëm gjithmonë fitojnë. Nëse pajtoheni me fjalimin e vjetër se një foto është me vlerë një mijë fjalë, atëherë një foto që përshkruan diçka në mënyrë organike, ndërsa po ndodh, duhet të jetë e vlefshme dyfishi. Ndërkohë që një imazh i paraqitur mund të bëjë që përmbajtja e tij shoqëruese të duket shumë e ngurtë, e përbërë ose me anë të librit, të shtëna të sinqerta kanë efekt të kundërt. Duke marrë më shumë foto nga diçka që ju mendoni se keni nevojë, më pas duke renditur ato më vonë, do të zbuloni gems ku një reagim simpatik i fytyrës ose një seksion i dytë i gjuhës së trupit thotë më shumë se çdo grumbullim i grupit të paraqitur ose xhirimi formal i studios mund të kapë ndonjëherë.

Ne shfletojme rrjetet sociale për të qëndruar të informuar, dhe pëe qendruar të lidhur me botën. Kjo është arsyeja pse duke përfshirë një imazh të paraqitur të një gjallese, kurdoherë që është e përshtatshme për kontekstin, është një tjetër praktikë më e mirë. Nëse do të konsideronit të lexoni dy tregime rreth incidentit të vitit të kaluar kur një udhëtar u zvarrit nga fluturimi i United Airlines, a do të kishit më shumë mundësi të klikonit në një imazh të aksioneve të avionit ose një imazhi të pasagjerit? Në biznesin e komunikimeve, gjithnjë ka një brengë për ta lidhur përmbajtjen tonë me njerëzit që ndikon, dhe imazhet që përdorim duhet të përqëndrohen në mënyrë të ngjashme në njerëzimin sa herë që të jetë e mundur.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png