2018: Viti i Komunitetit ne PR dhe Modeli i Ndikimit të Bisedave


Në konferencën e javës së PR në Filadelfia, u diskutua shumë për largimin nga një "model mbulimi" i bazuar në marrëdhëniet me mediat në lidhje me një model të "komunitetit dhe të bisedës", në të cilin fokusi i komunikimit është në ndërtimin e komunitetit midis influencuesve të përzgjedhur.

Përfitimet e sigurimit të mbulimit pozitiv të medias për markën tuaj janë më të vështira për t'u arritur, duke pasur parasysh se ka më pak gazetarë me ndikim te menjëhershëm, këtë vit, Facebook po e bën më të vështirë që përmbajtja e botuesve dhe markave të shfaqet në lajmet e para. Ndryshimi në algoritmin e Facebook ishte e papritur, dhe është e qartë se komunikuesit në markat, nonprofits dhe agjensitë janë ende duke menduar se si të përshtaten me të.

Zhvendosja e aktiviteteve drejt ndërtimit të komunitetit dhe influencuesve nuk është asgjë e re, por tani duhet të ndodhë shpejt dhe duhet të funksionojë me të vërtetë. Por së pari ne duhet të dimë se çfarë nënkuptojmë kur flasim për ndërtimin e komunitetit dhe sa ndikues ka të vërtetë për të ndërtuar atë komunitet. Në Filadelfia, Alan Chumley, drejtor menaxhues, analitikë e komunikimit, W2O Group, Scott Gerber, bashkëautor i "Superconnector: Stop Networking dhe Start Building Relationships Biznes që Matter", John Burke, EVP e BurrellesLuce dhe Michael Torres, për InterContinental Hotels Group (IHG) foli për atë që ndërtimi i komunitetit dhe puna me influencuesit duhet të nënkuptojë tani që algoritmi i Facebook-ut fuqimisht favorizon "momentet personale që na drejtojnë të lidhim më shumë me njëri-tjetrin", për t'i dhënë një kuotë CEO Mark Zuckerberg. Këtu janë diskutimet e tyre qendrore: • 50 njerëz e drejtojnë shumicën e bisedës për një markë të caktuar. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përqëndroheni në atë që me të vërtetë ka rëndësi.

Të arrish i vetëm nuk të bën një influencer. • Identifikimi i influencuesve që kanë rëndësi

1) duke parë se sa thellë fokusohen në një temë specifike,

2) sa specifik është auditori që ata arrijnë dhe 3) potencialin e tyre për të shpërndarë përmbajtje përmes ndarjes.

Komuniteti real nuk ka të bëjë me markën tuaj. • Komunitetet duhet të jenë në lidhje me ndarjen e ideve. • Një menaxher i mediave sociale nuk është domosdoshmërisht një menaxher komuniteti. Menaxherët e komunitetit udhëheqin diskursin dhe ndihmojnë njerëzit në të vërtetë të njihen me njëri-tjetrin. • Menaxheri i komunitetit të një marke duhet të përfytyrojë një komunitet ndikuesish si një oaz. - një mjedis pa zhurmë që mundëson lidhjen dhe bisedën reale. Këto njohuri dhe këshilla pasqyrojnë një mendje të vendosur më shumë se çdo gjë. Duke sjellë së bashku njerëz që ndajnë shqetësime dhe interesa të përbashkëta, duke i vënë nevojat e menjëhershme të markës në sfond - ose, edhe më mirë, në hënë - është më e lehtë se sa bëhet. Por ndoshta kjo është ajo që ne me të vërtetë nënkuptojmë kur flasim për autenticitetin në komunikimet dhe ndërtimin e komunitetit - një gatishmëri nga ana e markës për të qënë i qetë për veten dhe për të inkurajuar të tjerët që të flasin.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png