Strategia e Artë e Menaxhimit të Krizave të PR


Çdo biznes, në një moment, do të përballet me një lloj krizash të marrëdhënieve me publikun dhe mënyra se si reagoni mund të ju japë një nxitje më të nevojshme të imazhit ose të dëmtojë ndjeshëm markën tuaj, duke i alienuar në fund të fundit bazën tuaj të klientit dhe partnerët e biznesit. Sidomos në këtë ditë dhe moshë, kur lajmet shkojnë viral pothuajse në çast, organizatat duhet të jenë të gatshme për t'iu përgjigjur krizave të PR-së shpejt dhe me efikasitet, duke përdorur të gjitha platformat në dispozicion.

Pra, nëse nuk doni të përfundoni në listën e anktheve më të këqia të PR ose rrezikoni të humbni biznesin për një krizë që lehtë mund të shmanget, këtu janë 13 rregulla të arta të menaxhimit të krizave të PR që çdo kompani duhet t'i përmbahet, siç rekomandohet nga anëtarët e Forbes Agjencia e Këshillit. Mos heshtni gjatë një krize të marrëdhënieve me publikun Të gjitha fotot me mirësjellje të anëtarëve të Këshillit të Agjencisë Forbes. Mos heshtni gjatë një krize të marrëdhënieve me publikun.

1. Merrni Përgjegjësinë. Së pari, mos u përpiqni të mbuloni krizën e PR, kjo do të përkeqësojë dëmin. Në vend të kësaj, menaxhoni situatën duke marrë përgjegjësinë, duke reaguar menjëherë dhe duke iu përgjigjur reagimit. Në vend që të debatoni publikisht, pranoni shqetësimet dhe pyetjet e njerëzve dhe përgjigjuni në bisedat e duhura. Shkruani një njoftim për shtyp dhe postojeni në mediat sociale për të kontrolluar situatën dhe për të marrë mesazhin e dukshëm. - Solomon Thimothy, OneIMS

2. Jini proaktive. Jini transparent, bëhuni përgjegjës. Në botën e sotme reale të mediave sociale, dhe me kritikët kudo, menaxhimi i reputacionit ka rëndësi më shumë se kurrë dhe mund të humbet në një çast. Parimet e çdo komunikimi të krizës duhet të jenë proaktive, të jenë transparente dhe të jenë të përgjegjshme. Kur vihet në veprim kjo duket si kjo: pranoni incidentin, pranoni përgjegjësinë dhe kërkoni falje. - Lisa Allocca, Redaksia e Javës së Kuqe

3. Merrni Përpara Historisë Nëse do të isha CEO i United Airlines, unë do të isha duke perhapur, shkruar dhe dërguar sinjalev në minutën pasi të kisha dëgjuar tregimin për një djalë që do të marrë fluturimin. Unë nuk do të prisja derisa të kisha një strategji. Përpara historisë është strategjia. Përcaktoni pikat e shkëlqyera të strategjisë - ta bëni këtë gjatë fundjavës. Por filloni të komunikoni, kërkoni falje, rimbursim, apo çfarëdo që të bëni tani! - Michael Levin, BusinessGhost, Inc.

4. Jini të gatshëm për reagim ndaj mediave sociale. Kompanitë më të këqija që mund të bëjnë kompanitë janë të injorojnë mundësinë që një firestorm mund të ndizet në mediat sociale. Organizatat më të vogla mund të jenë më fajtorë për këtë, dhe veçanërisht ato që nuk janë aktive në mediat sociale. Vetëm për shkak se një kompani nuk është e marketingut në shoqëri nuk do të thotë se klientët e tyre nuk do t'i vënë ato në kontroll mbi ato platforma kur diçka shkon keq. Keni një plan dhe rishikoni shpesh.

5. Mos harroni të jeni njerëzor. Thënia "do të shikosh në të" nuk bën që dikush të ndihet më mirë. Duke thënë se jeni thellësisht i pikëlluar nga ajo që zbriti dhe do të punojë për të bërë gjërat më mirë është e rëndësishme. Pastaj, menjëherë ndani se si do të vendosen politikat në mënyrë që të mos ndodhë përsëri. Vepro shpejt para se njerëzit të humbasin besimin në markën tënde. - Nicole Rodrigues, Grupi NRPR, LLC

6. Kërkoni falje si fillim, pastaj veproni. Zgjatja e një falje të përzemërt është çelësi për të ecur përpara. Duke mos bërë kështu, shton karburant për zjarrin dhe vonesat ndryshojnë narrativën. Pas një falje publike, kompania duhet të ofrojë një thirrje për veprim. Ata duhet të bëjnë diçka substanciale për të treguar se po ndryshojnë mënyrat e tyre të ecin përpara. - Leila Lewis, Ji frymëzuar PR

7. Monitoroni, planifikoni dhe komunikoni. Bëni ekipin tuaj shoqëror në gatishmëri të lartë, me monitorim në ballë. Nëse fillojnë të vërejnë spikatje të negativitetit ose rritjes së aktivitetit, shfrytëzojnë një plan krizash tashmë të përgatitur për të reaguar në mënyrë proaktive në shoqëri me materiale të përgatitura. Asnjëherë mos lejoni drejtuesit të shkojnë mashtrues dhe potencialisht të ushqejnë flakët, por inkurajojnë ata që të kërkojnë falje menjëherë me mesazhe kyçe të paracaktuara dhe të aprovuara. - Mateu Jonas, TopFire Media

8. Kërkoni së pari të kuptoni situatën. Komunikoni të gjitha detajet relevante tek aktorët kryesorë. Kur u pyetën për të komentuar kurrë nuk përgjigjeni me "asnjë koment". Edhe nëse jeni ende duke vlerësuar një situatë, thjesht thoni këtë. Nëse nuk keni një zë në këtë çështje, njerëzit menjëherë marrin përsipër fajësinë ose bëjnë supozimet e tyre. Gjithashtu, njihuni kur përmirësimet operacionale janë të nevojshme dhe jini transparentë se si po zgjidhni situatën. - Ashley Walters, Fuqizimi i MediaMarketing Këshilli i Agjencisë Forbes është një komunitet i vetëm ftesash për drejtuesit në marrëdhëniet e suksesshme me publikun, strategjinë e medias, agjencitë krijuese dhe reklamuese. A kualifikohesh?

9. Dëgjoni Ekipin Tuaj Si Fillim. Është shumë e lehtë të jesh reaktive, veçanërisht kur markë dhe reputacionin e kompanisë tënde janë në rrezik. Mos komentoni, postoni ose cicëroni para se të keni dhënë me ekipin tuaj të PR për atë se cili është mënyra më e mirë, më e arsyetuar. Nëse keni një ekip të madh (dhe ju duhet!), Ata do të jenë në krye të kësaj dhe do të kenë gjuhën e hartuar që mund të përdorni menjëherë. - Diana Wolff, Marketing LRG

10. Zhvillimi i kulturës së fortë të markës organizative. Parandalimi i krizës. Është e lehtë për të fajësuar punonjësit e vijës së frontit për ankthet e shpeshta virale, por ata nuk janë përgjegjës për kulturën e markës toksike që i ushqen ato. Një kulturë organizative e markës që trajton konsumatorët ka gjasa të trajton keq edhe punonjësit e saj. Gërmoj thellë në kulturën organizative dhe ofrimin e shërbimeve dhe do të zbuloni se lows të reja në përvojë markë gjithmonë fillojnë në krye.

11. Turn Off The Fan. Kur e dini se çfarë i ndikon tifozët, sundimi i parë i menaxhimit të krizave është çaktivizimi i tifozëve. Mos e ushqeni zjarrin. Vëndosni vetën në pozicionin e konsumatorëve dhe pyesni, "Si do të ndihesha nëse kjo do të ndodhte me mua?" Duke parë në pasqyrë është këshilla më e mirë e PR-it kur ka të bëjë me situata krize. Sigurohuni që të bëni gjënë e duhur. Dhe e drejta rrotullohet rreth saj çdo herë. - Kim Miller, Ink Link Marketing LLC

12. Shmangni reagimet e gjurit. Kompanitë, përfaqësuesit e markave ose influencuesit shpesh japin përgjigje emocionale dhe të tërthorta. Të heshtësh për shoqërinë nuk është një gjë e keqe kur po monitoron një krizë. Freeze të gjithë komunikimin e jashtëm derisa të vlerësoni se çfarë po ndodh. Sigurohuni që komunikimi i parë i jashtëm pas krizës është një përgjigje e menduar mirë që rezonon me konsumatorët tuaj. - Coltrane Curtis, Ekipi i Epifanisë

13. Përgatituni. Askush nuk dëshiron të jetë në qendër të një skandali, por të sillesh reth e rrotull përreth, sepse nuk jeni të përgatitur për të trajtuar çështjen, i merr gjërat nga e keqja në më keq. Parashikoni skenarët e mundshëm të krizave dhe krijoni protokolle të brëndshëm për trajtimin e tyre. Përpara goditjeve të krizës, përshkruani se kush duhet të njoftohet, procesi i shqyrtimit të brendshëm dhe individët të cilët janë të autorizuar të flasin publikisht në emrin tuaj. - Lindsay Mullen, Strategjitë e Prosperit


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.