Pse marrëdhëniet me publikun duhet të kenë strategji influencuese


Mbaruan ditët kur profesionistët e PR mbështeteshin në shifrat e qarkullimit të ABC për të matur suksesin e PR . Megjithëse ende në mendjet e shumë njerëzve një rrjedhë e modës së vjetër të marketingut - ka pësuar një revolucion në vitet e fundit, duke integruar me sukses metodat tradicionale me botën dixhitale. Tani profesionistët e PR mund të masin më saktë suksesin në internet; aksionet sociale dhe leximet janë të gjithë treguesit kryesorë.

Mënyra se si e masim suksesin nuk është ndryshimi i vetëm i madh në industrinë e PR në vitet e fundit. Përderisa gazetarët tradicionalë janë ende thelbësorë për çdo profesionist të PR, rëndësia e ndikuesve vazhdon të rritet. Krijimi i strategjisë së influencës PR është një sfidë e madhe për çdo profesionist të PR. Shumica e veteranëve të PR-ve janë më të kënaqur të punojnë me redaktorët e revistave apo faqeve të lajmeve; ne përgjithësisht e dimë se ku qëndrojmë me ta dhe çfarë i bën ata të shënojnë. Duke punuar me mediat tradicionale është ende një faktor kryesor i asaj që ne bëjmë, por në vitin e kaluar, duke punuar me influencuesit është bërë pjesë e madhe e strategjisë së PR të Digital Glue për një numër të klientëve.

Çfarë është një ndikues? 'Influencer' duket si një term shumë i gjerë. Ndikuesit, në punën tonë, përfshirë blogerët me këshilla të mëdha ose figura me ndikim brenda sektorit të zgjedhur. Një numër i klientëve të Digital Glue janë në industrinë fotografike, kështu që fotografët e respektuar dhe të talentuar shpesh janë influencues tanë. Për të tjerët, ndikuesit thjesht janë të barabartë me të famshëm. Në pak fjalë, një ndikues duhet të jetë dikush që do të angazhojë audiencën tuaj të synuar dhe që vërtet e do markën tuaj dhe produktet. Qasja e Digital Glue për PR është e sinqertë dhe autentike, kështu që është e domosdoshme të punosh me dikë që është i pasionuar për produktin e klientit tonë. Ata duhet të jenë përshtatshmëria e duhur dhe të ndajnë vlerat dhe vizionin e klientit tonë.

Ishte Kendall Jenner, një grua e bardhë e privilegjuar, si shembull i përshtatshëm për vizionin 'drejtësia shoqërore' të Pepsi-t? Sigurisht qe jo. Nëse vizioni i tyre ishte i saktë është një blog post i ndryshëm ...! Si mund të punoni me influencuesit? Ndërtimi i një strategjie të ndikimit PR mund të duket e frikshme, por ka shumë ngjashmëri me një qasje tradicionale PR. Këtu janë këshilla jonë kryesore për të marrë strategjinë tuaj të ndikimit PR nga toka.

Përgatisni një listë të influencuesve idealë, ashtu si do të vendosni një listë ideale të mediave.

Konsideroni faktorë të tillë si praninë e tyre në sektorin tuaj, ndjekjen e tyre sociale dhe përshtatjen e tyre me markën tuaj.

Konsideroni buxhetin tuaj. Përderisa shumë ndikues janë të lumtur për të marrë produktet tuaja si pagesë (veçanërisht nëse ata e duan markën tuaj), disa mund të kërkojnë një tarifë. Sido që të jetë, do të duhet të konsideroni se sa produkte mund të përballoni për të dërguar dhe çfarë prisni që kthimi juaj të jetë për secilin. Pagimi i ndikuesve kufizohet në miratimin, i cili mposht objektin 'autenticiteti' dhe mund të rezultojë në situata sikletuese si kjo ....

#influencaPR #marredhenietpublike #influencemarketing #strategjipr

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Logo-01.png