Ndikimi i Mediave Sociale në Marrëdhëniet Publike


Ndikuesit e mediave sociale kanë ndryshuar rrënjësisht rolin e marrëdhënieve me publikun kur është fjala për arritjen e audiencës së sotme. Bilanci i fuqisë midis konsumatorëve dhe markave është zhvendosur dhe konsumatorët kanë më shumë gjasa që të besojnë njerëzit që shohin në mediat e tyre sociale, sesa marketingu tradicional.

"Zëri i klientit ka qenë gjithmonë një nga konceptet më të fuqishme në fushën e marketingut dhe platformat e sotme sociale të mediave veprojnë si një megafon gjigant për atë zë." - Forbes.

Duke i lidhur në mënyrë efektive ndikuesit e mediave sociale me strategjinë e marrëdhënieve me publikun, biznesi juaj mund të arrijë audiencë më të madhe, të promovojë etiketimin pozitiv dhe të rrisë angazhimin dhe vetëdijen e klientëve. Përshtatur nga metodat strikte të PR në një përpjekje më të integruar ose bashkëpunuese me përpjekjet e mediave tuaja sociale do të unifikojë përvojën tuaj të klientit dhe do të sigurojë rezultate të matshme për biznesin tuaj. Marketing Influencers po rritet dhe po ndryshon mënyrën se si i afrohemi PR. Një bloger lokal me vetëm 20,000 ndjekës do të përshtatet më së shumti me audiencën tuaj të synuar dhe me gjasë do të ketë norma më të larta të angazhimit sesa ndikuesit që mburren me miliona ndjekës. Angazhimi është një metrikë e rëndësishme që ne e konsiderojmë për suksesin e medias sociale dhe se puna me influencuesit lokal shpesh prodhon angazhim të vazhdueshëm të lartë. Biznesi dhe ndikuesi juaj do të lidhen me njerëzit aktualë në tregun tuaj të synuar - një fitim i favorshëm për të dyja palët - dhe zakonisht nuk vijnë me çmimin e lartë të influencuesve të njohur në shkallë kombëtare. Nëse punojmë me një influencues të medias sociale nga Shqipëria me rreth 50,000 ndjekës në Instagram. Kjo mund të ketë reagim të shpejtë për t'u përgjigjur, miqësore dhe e lehtë për të punuar me të. Pastaj ai merr pjesë në ngjarjen e klientit tonë gjatë fundjavës, ku ai mori për të shijuar kohë me familjen e tij, ndërsa dilnin fotot e ngjarjes dhe vendndodhjes. Ai ndau përvojën e tij në ushqimin e tij në Instagram, në Instagram Story-in e tij dhe në blogun e tij. Vizita e tij në ngjarjen e klientit tonë u koordinua në më pak se tre ditë, sepse 1) ai ishte e njohur, kështu që ai mori vendime të shpejta; 2) ishte reciprokisht i dobishëm për të dyja palët; 3) Ne ishim të drejtpërdrejtë dhe patëm biseda të hapura (lexo: nuk kishte drejtime të korporatave përreth). Ai i përshtatet audiencës së synuar të klientit tonë dhe i ofruam atij një mundësi të këndshme për të bërë atë që ai pëlqen. Midis Instagram-it dhe blogut të tij, miliona njerëz mund të jenë ekspozuar ndaj markës së klientit tonë. Plus, postimi i tij ne Instagram fitoi më shumë se 350 pëlqime dhe duzina me komente.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.