Elementet e një strategjie të suksesshme në marrëdhëniet me median


Marrëdhëniet me median si shumica e elementeve të marrëdhënieve me publikun, nuk janë një strategji me një madhësi të përshtatshme. Përpjekjet tuaja në shënjestër të medias duhet të përshtaten në mënyrë specifike me qëllimet dhe objektivat tuaja. A po nisni një linjë të re nga një markë ndërkombëtare e modës? Si të shkëmbejmë lajmet për një aplikacion të ri për iPhone? Apo për një festim të hapjes së një restoranti lokal? Nuk merr një mësues PR për t'ju thënë se strategjia për këto raste do të ishte shumë e ndryshme. Secili prej këtyre skenarëve do të ketë një qëllim të ndryshëm PR dhe se si do ta arrini këtë qëllim do të jetë unik për çdo fushatë. Më e rëndësishmja, mediat që planifikoni të synoni do të jenë të ndryshme dhe gazetarët do të dëshirojnë të shkruajnë për këto tema. Në fund të fundit, po përpiqesh të arrish një audiencë specifike - kushdo që do të blejë produktin tënd, përdor shërbimin tënd ose përfiton ndryshe nga markë tënde. Pa marrë parasysh se çfarë po promovoni apo çfarë gazetari jeni duke u përpjekur të arrini, ekzistojnë katër elemente, çdo profesionist i marrëdhënieve me publikun duhet të marrë në konsideratë mbajtjen në mendje kur ekzekuton një strategji të suksesshme të marrëdhënieve me mediat:

Story Telling.

Si një profesionist i PR, pjesa më e rëndësishme e punës sime është të kuptoj rrëfimet që rezonojnë fuqishëm me publikimet e lajmeve dhe audiencat e blogeve duke u siguruar që mesazhet kryesore të klientëve tanë të shpërndahen dhe publikohen si duhet. Dhe ky është vetëm fillimi - idealisht do të doni të grumbulloni gjithçka që një gazetar mund të ketë nevojë të mbledhë për artikullin e tyre para se të bëni ndonjë shtrirje në të gjitha. Kjo nënkupton punë të tillë si hulumtimi i konkurrentëve dhe industrisë, duke u përgatitur për të ofruar shembuj të tjerë për të mbështetur prirjen tuaj dhe duke ofruar statistika dhe metrika të tjera për të mbështetur pozicionin tuaj. Bëni të vështirë për gazetarin të thotë jo. Mendo për:

Për kë është kjo histori

Kush je ti?

Çfarë është me rëndësi

Cili është publiku që kërkoni të arrini?

Kur dhe Ku po ndodh historia juaj

A do të ndikojë në një rajon të caktuar ose në mbarë vendin?

Çfarë po ndodh?

Pse kjo është e vlefshme për njerëzit që të dinë? Pse jeni (ose klienti juaj) ta bëni këtë? Përshkruani informacionin tuaj si ju do ndonjë histori tjetër. Të jesh i pasur Pasi ta keni krijuar historinë e përsosur ose katranin, doni të siguroheni që jeni duke synuar gazetarin korrekt. Nëse po nisni nisjen e një aplikacioni të telefonit të ri, nuk do të doni ta zini këtë temë dikujt që mbulon vetëm industrinë ushqimore. Kjo mund të duket elementare, por duke e ditur pikërisht atë që gazetari që po flet për të mbuluar është gjysma e betejës. Këndi juaj i përsosur i mbështjellë me hark do t'ju bëjë të mira nëse ia dërgoni gazetarit të gabuar.

A do të interesonte gazetari që interesohej për temën tonë? Nëse jo, gjeni dikë që do. Si duhet të përgatiteni për shtrirjen e medias? Hulumtoni informacionin e kontaktit, titujt, rrehat dhe historitë e mëparshme të gazetarëve në çdo prizë Mblidhni shënime mbi qëndrimet dhe perspektivat e shprehura tashmë për industrinë ose historinë tuaj Skano rrjetet sociale për biseda të vazhdueshme për t'u përgatitur më mirë për reagime pozitive dhe negative të tregimit tuaj mund të tërheqin Kuptoni vlerën e konkurrentëve tuaj dhe atë që gazetarët tashmë e dinë për ta, dhe dinë të dallojnë markën tuaj Ndërtimi i marrëdhënieve Në marrëdhëniet me publikun, njerëzit gjithmonë flasin për marrëdhëniet. Është në titullin tonë për të qarë me zë të lartë. Por çfarë do të thotë kjo në moshën e mediave sociale dhe bisedave në email? Duke ndjekur dy sugjerimet e para, ju jeni në rrugën e duhur për të ndërtuar një marrëdhënie të mirë me një gazetar. Dhënia e gazetarëve atë që u nevojitet dhe jo t'i ngarkojë ata me email që nuk kanë nevojë, zhvillon besimin. Kjo është një pjesë e rëndësishme e procesit. Shpesh, kjo gjithashtu do të thotë të ndihmosh një gazetar me një histori edhe kur nuk përfshin një nga klientët tuaj.

"Të jesh i dobishëm se sa" i suksesshëm "i bën gazetarët të kuptojnë se ju intereson më shumë se një rezultat i lirë." - Ed Zitron, “The Best PR-Reporter Relationships Are Selfless”

Ju dëshironi të jeni një burim i besueshëm për gazetarët dhe blogerët me të cilët po lidheni. Merrni kohë për të ndërtuar këtë marrëdhënie dhe ajo do të paguajë në afat të gjatë. Shumica e markave nuk mund të presin që mediat të vijnë tek ata çdo ditë. Po, kjo ndodh herë pas here, por nëse doni që mediat të mbulojnë klientin tuaj, duhet të jeni proaktiv dhe të jeni ai që do të filloni bisedën. Duhet të qëndroni të azhurnuar në të gjitha bisedat relevante që janë duke u zhvilluar (ky nuk është një sugjerim i ri - është një nga aftësitë që çdo marrëdhënie mediatike ka nevojë). Si duhet të mbani në krye të lajmeve? Ja disa mënyra: Caktoni alarme të Google për terma kyç relevantë për industrinë tuaj, si produktet, konkurrentët, shërbimet dhe njerëzit, Vendosni kërkime të avancuara në Twitter dhe krijoni lista Twitter për të ndjekur kompanitë relevante, anëtarët e industrisë, gazetarët dhe mediat e lajmeve. Bëhuni një konsumator i zjarrtë i të gjithë artikujve të lajmeve nga burimet përkatëse. Prekni bazën me klientët rregullisht mbi lajmet dhe temat e industrisë për të parë se çfarë po reagojnë apo kuriozPasi të keni gjetur një histori relevante, merrni parasysh se si mund të jeni pjesë e saj, pa qenë pa pushim.

Si mund të ndihmoni në dialog? Kur bëni një shtytje proaktive, mos harroni të ndiqni dhe të jeni këmbëngulës. Ekziston një vijë e mirë midis këmbënguljes së gazetarëve dhe këmbënguljes, dhe gjetja e këtij ekuilibri është vendimtare. Nëse një gazetar ju tregon se ai / ajo është shumë i zënë për të mbuluar klientin tuaj në këtë kohë, por për të përcjellë në një datë të mëvonshme, sigurohuni që ju të bëni! Gazetarët marrin qindra e-mail në ditë. Nëse ata nuk arrijnë në pritshmërinë tuaj, mos u dekurajoni. Miqtë e mi gazetarë më urrejnë nëse e them këtë, por nëse e njihni vërtet katin tuaj është një përshtatje e mirë për auditorin e tyre, nuk ka asgjë të keqe me të qenit këmbëngulës derisa të merrni gazetarin që të përgjigjet. Këto katër elementë e kanë ndihmuar ekipin tim të sigurojë disa marrëdhënie me mediat në shtëpi. Duke pasur mundësinë për të punuar me një shumëllojshmëri të klientëve nga fillimet e teknologjisë në kërkuesit e kuajve të kuajve profesionistë, ne i zbatojmë këto parime në baza ditore në mënyrë që të marrim siç duhet publikimin e mesazhit të klientëve tanë, e gjitha duke mbetur një burim për mediat në të cilat ata munden të mbështeten.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive