4 mënyra për të përmirësuar marrëdhëniet me median


Marrëdhëniet me publikun janë një përbërës thelbësor për çdo gjë që ju keni të bëni në përmbajtjen e marketingut të përmbajtjes. PR është një mjet i shkëlqyeshëm për ngritjen e vetëdijes së markës, ndarjen e mesazheve tuaja kryesore dhe ekspozimin e produkteve dhe shërbimeve tuaja për klientët potencialë përmes mbulimit mediatik. Një strategji e fortë e marrëdhënieve me mediat është në thelb buka dhe djathi i PR. E gjithë kjo thënë ndryshe, praktikat e marrëdhënieve publike kanë ndryshuar në mënyrë drastike në dekadën e fundit. Pjesa më e madhe falë mediave sociale dhe mënyrës sesi ndryshoi mënyra se si njerëzit ndërveprojnë me mediat. Kjo do të thotë se shumë taktika të marrëdhënieve të vërteta dhe të vërteta të mediave që përdoreshin për të punuar, nuk mund të japin rezultate të njëjta si në vitet e kaluara. Kjo është arsyeja pse ne donim të përqendroheshim në t'ju ndihmuar të përditësoni qasjen tuaj të marrëdhënieve me mediat në mënyrë që të arrini sukses në PR në moshën e mediave sociale të PR. Këtu janë katër mënyra për të rinovuar qasjen tuaj të marrëdhënieve me mediat dhe të fillojnë të gjenerojnë më shumë lëvizje dhe drejtime për biznesin tuaj.

1. Seriozisht me gazetarët

Lëvizja juaj e taktivave pa ndonjë personalizim nuk do të të çojë larg. Diçka thelbësore që ne do të vazhdojmë të ju kujtojmë është se ju nuk jeni i vetmi person që zhvendosni gazetarët! Për të sqaruar këtë rrëmujë, duhet të bëni përpjekje dhe të bëni detyrat e shtëpisë para se të kontaktoni me ndonjë anëtar të medias. Kjo nënkupton thjesht leximin e botimit të tyre për të parë se çfarë mbuluan kohët e fundit. Sot, ju ende duhet të lexoni në artikujt e tyre të fundit, por gjithashtu duhet të shtriheni nga platformat e mediave sociale të reporterit. Shihni se çfarë postimi i tyre, Tweeting, pinning, etj. Mediat sociale mund të ju japin një pasqyrë fantastike mbi interesat e gazetarëve, historitë më të fundit që ata kanë ndarë dhe që duhet t'ju ndihmojnë të formuloni mënyrën se si planifikoni t'u qaseni atyre me taktiken tuaj.

2. Tregoni pikat tuaja të forta

Për shkak se gazetarët janë të përmbytur me lajme nga mijëra profesionistë të PR në baza ditore, ju doni të bëni gjërat sa më lehtë të jetë e mundur për ta për të krijuar një histori rreth kompanisë, produktit, personit ose shërbimit që ju jeni drejtuar. Për të ndihmuar në ngritjen e katit tuaj të vënë së bashku të gjitha asetet që keni, që mund t'i ndihmojnë gazetarit të përfundojnë historinë e tyre dhe të ofrojë ato pika të forta që nga fillimi. Nëse keni fotografim apo video të mrekullueshme për të mbështetur projektin tuaj, përfshini ato skedarë në formën e një lidhjeje Dropbox ose YouSendIt në fushën tuaj të postës elektronike, në mënyrë që gazetari të mund t'i shkarkojë me lehtësi ato. Nëse keni burime të ekspertëve që mund të flasin me trendin ose historinë që po zhvendosni, jepni gazetarit sa më shumë detaje rreth tyre sa të jetë e mundur. Përfshini biografinë, titullin, lidhjet me mbulimin e kaluar të medias për të treguar sa vlerë sjellin në histori.Nëse po punoni për një nisje të produktit të ri, si një aplikacion i ri për shembull, përfshini një fotografi të ekranit të aplikacionit, si diçka që ata mund të ndajnë me lexuesit e tyre për të ndihmuar në pikturimin e një pamjeje të qartë të asaj se si funksionon.

3. Përdorni mediat sociale për të bërë hapin e rradhës dhe për të treguar se ju jeni një një ekspert i industrisë

Një nga aspektet më emocionuese të PR-it të mediave sociale është se ai u jep kompanive aftësinë për të bërë zhurmë të mirë në lajmet e tyre, ndryshe nga e kaluara, ku në fakt duhej të prisnim që një gazetar të tregonte historinë tonë bindëse. Përdorni blogun e kompanisë suaj dhe platformat e mediave sociale për të krijuar lëvizje dhe t'u tregoni mediave se njerëzit kujdesen për atë që kompania juaj ka në vazhdim. Përveç shpërndarjes së lajmeve të kompanisë, përdorni mediat dhe blogun tuaj si platforma për të diskutuar trendet dhe idetë që janë të rëndësishme për industrinë tuaj. Krijoni përmbajtje që njihni, do të tërheqin vëmendjen e medias (referojuni tipit # 1), pasi ju jeni duke njohur veten me shtypjen kryesore që mbulon industrinë tuaj, ju duhet të keni një ndjenjë për atë që u bën thirrje atyre. Duke ndjekur këtë qasje jo vetëm që do t'ju ndihmojnë të fitoni vëmendje nga mediat, ajo gjithashtu duhet të ju ndihmojë që të zhvilloni me sukses tifozët dhe ndjekësit. Mos prisni vetëm që njerëzit të vijnë tek ju. Sillni lajme për ta.

4. Përfshini imazhe bindëse tek audienca e jashtme

Në të kaluarën, specialistet e PR-it duhet të mbështeteshin vetëm në tekst për të treguar historinë e tyre në një fushë. Kjo padyshim nuk është më kështu sot. Ndërsa bëhet më e zakonshme që njerëzit të marrin lajmet e tyre nga mediat sociale dhe bloget, anëtarët e mediave po bëhen gjithnjë e më të fokusuar në mënyrën se si të sigurohet përmbajtja që ata vendosin është sa më e përhapur që të jetë e mundur. Përdorni fotografi, infografikë, video dhe përmbajtje të tjera vizuale për të ndihmuar në shitjen e një gazetari në atë që po riaktivizoni. Kjo qasje mund të rrisë në mënyrë dramatike suksesin e marrëdhënieve tuaja me mediat. Vetëm të jeni të vetëdijshëm për madhësinë e skedarëve të pamjeve tuaja, nuk dëshironi të jeni personi përgjegjës për prishjen e postës së tyre! Marrja e këtyre katër hapave për të rifreskuar ngjitjen tuaj do t'ju tregojë gazetarëve se keni ri-shpejtësi se si t'u jepni ide për një lajm. Gjithmonë kujtohuni të jeni të ngjeshur, të qartë dhe specifik në kuptimin e asaj që jeni në gjendje të dorëzoni dhe ofroni një afat kohor të saktë (ose kërkoni afatin përfundimtar të tyre). A keni ndërmarrë hapa për të rinovuar qasjen tuaj të marrëdhënieve me mediat? A keni ndonjë këshillë shtesë për të ndarë me ne?


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square