September 29, 2018

IPR Albania organizoi sot trajnimin e parë me profesionistë të medias ku të ftuar ishin Z. Idaver Sherifi përfaqësues i Portalit ALBEU, dhe Znj. Gentiana Rreshka, gazetare pranë Radio Spektrum.

Prezantimi i iPRA-s pati si qëllim krijimin e urave lidhëse mes profesionistëve të medias dhe studentëve si dhe njohjen e nevojave të studentëve për tregun e punës dhe mundësitë.

Ky organizim u mbështet nga #YSBBalkans dhe #USAIDAlbania...

April 28, 2018

Ka diçka që është magjike nëse jeni duke punuar në Marrëdhëniet me Publikun. Pasi kam hulumtuar dhe punuar në këtë industri vazhdimisht, këtu janë 10 fakte që unë e kam konsideruar të vërteta në lidhje me punën në industrinë e PR.

1. PR kurrë nuk ndalet kurrë, dhe kontrollimi i email-it në mes të natës është plotësisht normale.

2. Ju mund të përpiqeni të planifikoni ditën tuaj, por kurrë nuk e dini se çfarë...

April 26, 2018

Për të festuar nisjen e re të programit të tyre të humbjes së peshës, Flex, Watchers kanë organizuar një shfaqje pop-up në Londër. Ata shpresojnë të ndihmojnë njerëzit të fillojnë vitin e ri të shëndetshëm dhe do të ofrojnë mëngjes, drekë dhe darkë falas për këdo që përpiqet të zbresë nga makina vetëm që të lëvizë qofte dhe një metër në këmbë. Marketi i vogël është i vendosur pranë Borough Market, Londër. Kjo fushatë ka marrë...

April 26, 2018

Adidas promovoi një dizajn të ri të atleteve të reja më 16 janar, i cili është frymëzuar nga metrotë e Berlinit. Atletet limited edition janë quajtur 'EQT 93 / Berlin Support' dhe vetëm 500 palë do të prodhohen, ku secila do të shitet në £ 160. Nëse jeni kurioz dhe mezi prisni për të blerë një palë nga këto atlete dhe për të jetuar në Berlin, do të marrësh një kalim të lirë në metronë vjetore prej 16 Janarit deri më 31 Dhjetor...

April 26, 2018

IKEA test shtatzënie?

Fushata jonë e parë PR e javës është ajo e kompanisë IKEA. E dimë që për konsumatorin shqiptar IKEA nuk është edhe aq familjare, por ajo është një kompani shumë e njohur në industrinë e mobilimit sa i përket tregut global. Është një taktikë e çuditshme e PR, madje ndër më të çuditshmet për sa kemi parë deri tani, Kjo metodë e IKEA-s  ka marrë mbulim nga televizionet më të njohura si Sky News, Evening Stand...

April 26, 2018

Ju keni idenë tuaj të biznesit dhe keni investuar një sasi të konsiderueshme kohore, përpjekje dhe para në sipërmarrjen e re. Tani gjithçka që mbetet për të bërë është të çojë në treg. Për çdo lloj nisjeje, sidomos ata që gjejnë këmbët e tyre brenda industrisë së teknologjisë, duke pasur një gamë të taktikave të mira PR është thelbësore për rritjen e biznesit. Shumë e shohin PR si një luks, vetëm për t'u gëzuar nga kompanitë n...

April 26, 2018

Fushatat më të mira të marketingut të sotëm kombinojnë përpjekjet e shumë grupeve, duke përfshirë PR, reklamat, marketingun social, përmbajtjen dhe përvojën e përdoruesit etj. Linjat midis disiplinave të marketingut janë të paqarta dhe nuk ka më arsye për të etiketuar një ide të madhe si PR, reklamat apo rrjetet sociale. Çfarë marketuesit duhet të kujdesen për të është se si për të sjellë në mënyrë efektive këto grupe së bashk...

April 25, 2018

Merrni disa të njëjtën emocion dhe vëmendje për kompaninë tuaj Çmimet e Akademisë përfaqësojnë natën më të madhe të Hollivudit. Është një festë e një viti filmash që frymëzojnë, argëtojnë, edukojnë dhe shpjegojnë botën rreth nesh. Çfarë mund të mos kuptoni është se Oskarët ofrojnë gjithashtu mësimet e marrëdhënieve publike që kompania juaj mund të përdor.   

1. Mos harroni që koha bën ndryshimin.

Megjithëse krijojnë d...

April 25, 2018

Blockchain ka marrë shumë vëmendje në muajt e fundit, sidomos pas rritjes shpërthyese të bitcoin dhe të kriptocurive të tjera në dhjetor. Shumë njerëz e lidhin blockchain-in vetëm me aplikacione financiare. Të tjerë shohin potencial për teknologjinë e tij në pothuajse të gjitha aspektet e jetës. Është e dobishme të keni një kuptim themelor të asaj në mënyrë që të mendoni me kujdes se si mund të ndihmojë kompania juaj, duke për...

April 24, 2018

Profesionistët e marrëdhënieve publike formojnë imazhin e një organizate. Ata ndërtojnë markën, përhapin mesazhin e organizatës dhe minimizojnë efektin e publicitetit negativ. Në një kompani të vogël, personi i PR-së mund t'i duhet të merret me të gjitha rolet - nxitësja, personi i kontaktit të medias, deflektori i kritikave - vetë. Në kompanitë më të mëdha ose firmat e mëdha të PR, stafi mund të ketë role më të specializuara...

Please reload

Logo-01.png

© 2018 by ipralbania. All right reserved

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon