© 2018 by ipralbania. All right reserved

September 29, 2018

IPR Albania organizoi sot trajnimin e parë me profesionistë të medias ku të ftuar ishin Z. Idaver Sherifi përfaqësues i Portalit ALBEU, dhe Znj. Gentiana Rreshka, gazetare pranë Radio Spektrum.

Prezantimi i iPRA-s pati si qëllim krijimin e urave lidhëse mes profesionistëve të medias dhe studentëve si dhe njohjen e nevojave të studentëve për tregun e punës dhe mundësitë.

Ky organizim u mbështet nga #YSBBalkans dhe #USAIDAlbania...

April 26, 2018

Për të festuar nisjen e re të programit të tyre të humbjes së peshës, Flex, Watchers kanë organizuar një shfaqje pop-up në Londër. Ata shpresojnë të ndihmojnë njerëzit të fillojnë vitin e ri të shëndetshëm dhe do të ofrojnë mëngjes, drekë dhe darkë falas për këdo që përpiqet të zbresë nga makina vetëm që të lëvizë qofte dhe një metër në këmbë. Marketi i vogël është i vendosur pranë Borough Market, Londër. Kjo fushatë ka marrë...

April 26, 2018

Golden Globes u zhvillua në Los Angelos këtë vit. Me industrinë e titujve tej mase argëtuese për mediat konkretisht në rastet e mbrojtjes së të drejtave të aktoreve femra të cilat dhanë një sërë rastesh që përbënin ngacmim nga shefat e tyre në industrinë e filmit, u krijua një kërkesë për të folur rreth saj dhe për të ndihmuar në dhënien fund të pabarazisë gjinore. Çdo aktor dhe aktore që e mbështet këtë lëvizje duhej të vishe...

April 26, 2018

Ekspertët e shëndetit po promovojnë gjithnjë e më shumë të qëndruarit në një vend si sëmundje të re. Duke patur parasysh numrin e sëmundjeve me të cilat është e lidhur të qëndruarit pa lëvizur dhe numri i njerëzve që me sa duket vret çdo vit, të qëndruarit në një vënd është një nga gjërat më të këqija që mund të bëjmë për shëndetin. Por ndoshta sa i përket kësaj është gjëja që ne shpesh bëjmë gjatë kohës që jemi duke u ulur: S...

April 26, 2018

Mark Griffiths dhe Daria Kuss janë psikologë në Universitetin Nottingham Trent të U.K. Ata janë specializuar në studimin e ndikimit të teknologjisë dhe mediave sociale në sjelljet njohëse dhe shoqërore. 

A jeni të varur nga mediat sociale? Pyesni veten me këto gjashtë pyetje të thjeshta:

A keni shpenzuar shumë kohë, kur nuk jeni në internet, duke menduar për mediat sociale apo duke planifikuar të përdorni mediat sociale?...

April 25, 2018

Pse profesionistët e PR janë më efektivë në marrëdhëniet me median sesa marketuesit!? Departamentet e marketingut dhe fusha e medias nuk duket se është një kombinim i mirë. Kompanitë përdorin marrëdhëniet me mediat si një mjet për të arritur audiencën e tyre të rëndësishme. Kjo është një strategji e madhe. Tregimet që shfaqen në media janë shumë të besueshme dhe arrijnë audienca të mëdha në mënyrë efektive pa asnjë shpenzim. Ë...

April 25, 2018

3 ide të mençura për t'ju orientuar në trajtimin e mediave

Ka pasur shumë biseda kohët e fundit për Presidentin Trump dhe betejat e tij shumë publike me median e lajmeve. Taktikat e tij kanë qenë më së shumti surprizuese dhe stili i medias duket më shumë si një përqasje gjithëpërfshirëse ndaj mbulimit të lajmeve. Megjithatë, ai ka bërë disa gjëra të drejta. Me ndihmën e taktikave të marrëdhënieve me publikun, kompania juaj mun...

April 23, 2018

Ryan Kelly fitoi një çmim Pulitzer këtë javë për foton e tij të një makine që lëronte në protestues në një tubim të bardhë nacionalist në Charlottesville të Virxhinias - një imazh që ai hoqi në ditën e fundit të punës së gazetës para se të nisej për të punuar në një fabrikë birre. Fotografi është bashkuar me një listë në rritje të gazetarëve që kanë fituar nderin më të lartë të profesionit në rrugën e tyre jashtë derës së një...

April 23, 2018

Google dërgoi më shumë se 2bn vizita në faqet e internetit të lajmeve të Australisë vitin e kaluar dhe është optimist për aftësinë e gazetarisë cilësore për të mbijetuar përçarjen digjitale. Në një parashtresë ndaj hetimit të Komisionit të Konkurrencës dhe Komisionit të Konsumatorit australian mbi ndikimin në mediat nga platformat dixhitale, Google thotë se interneti ka bërë lajmet më të larmishme, të specializuara dhe të arri...

Please reload

Logo-01.png
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon